31.1.2014

Kuusi vaihtoehtoa

Onneksi mun ei vielä tarvitse päättää yhtään mitään, mutta kun olen semmoista suunnittelija-tyyppiä, jonka on vaikea elää vain just tässä ja nyt, niin toki mietin asiaa lähes päivittäin.

Eli, kauanko olla Saudeissa tällä kertaa. Päätös pitää tehdä joskus kesä-heinäkuussa. Jos allekirjoitan toisen vuoden sopimuksen, pitää mun mm tehdä kaikenmaailman määräyksien ja ohjeiden mukainen portfolio. Josta toki varmasti olisi hyötyä vastaisuudessakin työahaussa, pitäisi vain suomentaa kaikki tekstit. Lisäksi apulaisosastonhoitaja haastattelee, ja jonkun kollegan pitää arvioida mut kirjallisesti. Tämän kaiken joutuvat siis myös tekemään ne, jolla on kahden vuoden sopimus...

Mulla on onneksi todella mukavia työkavereita. Töissä saa nauraa paljon, ja usein! Tässä ihmetellään siskon lähettämää jokavuotista lapsistaan tekemää valokuvakirjaa (posti tulee töihin), eivätkä muuten millään meinanneet uskoa (kuvista) ettei siskoni ole rikas! Niin se elämä vain on erillaista Suomessa ja muualla.

Tässä siis mun vaihtoehdot:

1. Olla täällä vain yksi vuosi, mun sopimus päättyy 17.9.14. Tämä vaihtoehto on täysin poissuljettu, koska en halua palata Suomeen juuri ennen synkkääkin synkempää syksyä!

Lähetetty muistutus mulle siitä, mitä se harmaus ja synkkyys oikeasti olikaan...

2. Jatkaa vuoden sopimusta 3kk. Silloin palaisin juuri sopivasti jouluksi Suomeen. 3 kk on maksimiaika, jolla olemassa olevaa sopimusta voi jatkaa, kirjoittamatta uutta. Mutta, tuon kolmen kuukauden aikana ei kuulemma saa pitää yhtään lomaa. Tämä on aika houkutteleva vaihtoehto.

3. Kirjoittaa uusi sopimus, mutta irtisanoutua 8kk jälkeen, eli 17.5.15 olisi viimeinen virallinen työpäivä (mun synttäri!). Silloin ei enää tule jotain sanktioita irtisanoutumisesta (on vissiin joku palkanmenetys, en ole varma paljonko) ja saisin ilmaisen lentolipun. Palaisin Suomeen juuri parhaimpaan aikaan ja pääsisin taas kunnolla nauttimaan Suomen kesästä. Tämä on tällähetkellä houkuttelevin vaihtoehto.

4. Kirjoittaa uusi sopimus ja tehdä se loppuun asti. Viimeinen työpäivä olisi 6.9 (koska sairaalan virallinen kalenteri on islamilainen hijra-kalenteri, ja sen mukainen vuosi on 11 päivää lyhyempi kuin meidän gregoriaanisen kalenterin mukainen. Tämä ei myöskään ole kovin varteenotettava vaihtoehto, koska silloin palaisin taas Suomeen juuri syksyllä. Toisalta taas kahden vuoden sopimuksen täyttymisen jälkeen saa (ja jokaisen vuoden jälkeen siitä eteenpäin) kuukauden palkan ylimääräisenä bonuksena.

5. Kirjoittaa toinen vuosi, ja jatkaa sitä 3kk. Ei kovin varteenotettava vaihtoehto siksi, että en varmaan halua olla täällä vielä vajaat kaksi vuotta!

6. Kirjoittaa toinen vuosi, ja vain ottaa ja lähteä kun mitta täyttyy. Tämän mahdollistaisi multiple exit/re-entry-viisumi, jota aion muutenkin anoa, ja joka on voimassa aina 6 kk kerrallaan. Tätä en silti aio tehdä. Monet on näin tehnyt, koska irtisanomisaika on 2 kk, ja on ne sanktiot, mutta minä en halua polttaa siltoja perässäni.

Kyllä täälläkin on välillä (ja tänä talvena on ollut normaalia useammin) harmaata ja sateista. Viimeksi eilen.

Tämä viikko on ollut todella mukava töissä, siitäkin huolimatta, että jouduin takaisin korvasaliin yhdeksi päiväksi. Mutta sekin päivä oli ihan ok, vaikka kirurgi koko ajan urputtikin jostain, kun tiesin että kyse oli vain yhdestä päivästä (ja urologian sali tuntui taas niiiiiin mukavalta paikalta!). Juuri tuo kirurgien ainainen urputus (ja välillä myös huuto) on todella ärsyttävää, kuten myös jatkuva "mukamas" kiire ja stressi: yalla, yalla (vauhtia, vauhtia) on jotain mitä kuulee lähes päivittäin. Osasyy miksi tämä viikko oli niin mukava, oli se että suurin osa meidän kirurgeista oli Dubaissa kongressissa, ja vain kaksi meidän mukavinta leikkasi!


Suurin syy silti siihen miksi en välttämättä halua jatkaa täällä tätä vuotta kauempaa, on ne pakolliset päivystykset ja muutkin ylityöt. Omassa salissa ei niinkään haittaa tehdä omia hommia loppuun, mutta muiden hommien takia ei kiinnosta jäädä ylitöihin. Vielä ei ole onneksi tarvinnut niitä päivystyksiä tehdä, vaikka vs osastonhoitaja jo ehdottikin, mutta katsotaan kauanko pystyn niitä vielä vältellä...

Mutta, kuten sanottua, vielä on onneksi 5-6 kk aikaa päättää. Mitä tahansa ehtii vielä tapahtua sinäkin aikana...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti