11.1.2014

Kävelyllä aavikolla

Perjantaisin on järjestetty kävely aavikolla, eli hash. Olin eilen mukana ensimmäistä kertaa, tällä keikalla siis. Viime viikonlopun "bileövereiden" jälkeen piti päästä reippailemaan ;-)

Ihan meidän sairaalan vieressä on pick-up point, johon voi mennä odottamaan kyytiä. Kuskit ovat siis myös "hashereitä", miehiä joilla on neliveto-autot.

Me oltiin viime viikonlopun uusien (bile)tuttavuuksien kyydissä. Me ajettiin kahdella autolla peräkanaa, ja miehillä oli kartta johon hash-paikka oli merkitty, ja myös navigaattorit. Siitä huolimatta ei meinattu löytää paikkaa. Mutta saatiinpa vähän sight-seeingiä!


Juuri ennen perille tuloa puhkesi meidän edellä olevasta (ja siis meidän porukan) autosta rengas todella näyttävästi. Miehet sitten vaihtoivat renkaan meidän naisten ottaessa valokuvia :-)Hashillä on ensin kokoontuminen, jossa toivotetaan mm uudet kävelijät tervetulleiksi, onnitellaan synttärisankareita jne. Kaikkien kävelijöiden pitää kirjautua sisään ja maksaa 10 SAR (n 2€) osallistumismaksu. Kävelyn jälkeen pitää myös ilmoittautua, että on palannut.


Hashereitä oli tällä kertaa varmaan 50-100, monia kansallisuuksia ja siellä oli muutamia lapsia ja koiriakin. Valittavana on kolme vaihtoehtoa; juoksu, lyhyt kävely ja pidempi kävly. Vapaaehtoiset ovat aikaisemmin käneet merkkaamassa reitin kalkilla, ja he kävelevät ja juoksevat myös itse mukana.Tällä kertaa oltiin aika kivikkoisella aavikolla. Sadetta oli luvattu, mutta onneksi aurinko lähes paistoi suurimman osan ajasta, ja kävellessä oli suht mukava lämpötila.Me käveltiin pidempi kävelyreitti, ja sen loppupuolella oli aika rankka ylöskapuaminen.


Ei ihan pelkästään hiekkaa ja kiviä
Kun tultiin perille, olin tietysti aika hikinen, ja ilma oli silloin jo aika viileä, joten vähän ajan kuluttua palelin aika lailla.


Kävelyn jälkeen lähdettiin aika pian takaisin. Minä ja suomalainen Heidi lähdettiin saunomaan meidän sairaalan F-kompleksiin. Siellä on kaksi tavallista saunaa ja höyrysauna. Muita siellä ei ollutkaan, joten saatiin heittää löylyä ja nauttia. Sieltä pääsee myös lämmitettyyn porealtaaseen, ja ei niin lämpimään uima-altaaseen, jotka on ulkona. Ihanaa oli, pitääkin käydä joka hashin jälkeen saunomassa.

Saunomisen jälkeen käytiin vielä yhden suomalaisen luona (joka oli mun kämppis kun olin ensimmäistä kertaa Saudeissa 2001-2002!) teellä ja joulutortuilla. Aika täydellinen päivä siis!

Meidän saunomisen ja vierailun aikana olikin sitten satanut ihan kaatmalla, sairaala-alueen kadut tulvi.

P.S Huomenna Dubaihin!!!

12 kommenttia:

 1. Vau mitä kokemuksia sinä siellä keräilet.

  Hyvää matkaa Dubaihin!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen ja kiva blogi. Yksi uusista suosikeistani. Seuraan innolla juttujasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos! Tervetuloa seuraamaan :-)

   Poista
 3. Hauskaa matkaa!
  Innolla jäämme odottelemaan kuvia reissultasi.

  VastaaPoista
 4. Wau mita reippailua ja sauna, yhhhyyyy voi kun paasisi kunnon löylyihin, tama paikallinen hamam ei ole ihan sama....Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 5. Aavikkopatikointia! Olen kade! Tiedätkö, kuinka pitkiä nuo kävelyreitit olivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollenkaan, enkä edes tiedä kauanko meillä meni, mutta yksi suomalainen oli kävellyt pitkän lenkin aika nopeasti ja oli kuulemma kestänyt noin 45 min.

   Poista
 6. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Kävit kurkkaa, mut enempää ei näkynyt, sorry ;-)

   Poista