2.12.2013

Peruutuksia ja odottelua töissä

En voi sanoa että työ täällä urologiassa olisi, ainakaan vielä, ollut fyysisesti kovin raskasta.


Lähes päivittäin on potilaita peruttu koska eivät ole tullut sairaalaan, kieltäytyvät leikkauksesta, ei ole tehopaikkaa tai joskus jopa koska verta ei ole ollut. 

Täällä ei ole kansallista veripalvelua, vaan kaikilla sairaaloilla on oma veripankki. Suunnitteilla on että tulevaisuudessa mahdollisesti verta tarvitsevan potilaan omaiset kävisivät automaattisesti luovuttamassa verta. Toki se olisi edelleen vapaaehtoista.

Tänään tehtiin aamulla nopea leikkaus, sitten odoteltiin kolmisen tuntia että seuraavan potilaan veriryhmä ja ristikoe saadaan tehtyä. 

Ensin leikkauksen piti olla robottinefrektomia, ja valmisteltiin sali sen mukaan. Sitten sanottiinkin että leikkaus onkin avoleikkaus, ja valmisteltiin sen mukaan. Ja arvatkaa vain kuinka kävi...? No, leikkaus peruttiin koska ei ollut tarvittavaa verta saatavilla! Ja päivän viimeinen leikkaus oli peruttu jo aikaisemmin koska ei ollut tehopaikkaa.

Mutta silloin kun tehdään töitä, ni silloin niitä tehdään kauheella vauhdilla, ilman työrauhaa kenellekään, ja välillä joku leikkaus kestää koko päivän ja yli työajankin. 

Jokatapauksessa viihdyn edelleen erinomaisesti urologiassa, eli töissä ylipäätänsä. Se on harvinaisen mukavaa ;-)


2 kommenttia:

  1. Tykkään hoitajan työstä kovasti just siks, että työpäivät on niin vaihtelevia eikä koskaa ole ihan samanlaista päivää. Välillä voi ottaa ihan ansaitusti lungisti tai puuhailla sellasia juttuja mitä kiireaikana ei voi tehdä kuten siivoilla ja järjestellä, mut sit toisinaan saa painaa duunia oikeen urakalla. Oon sen verran levoton sielu etten varmasti viihtyisi missään tosi tasatahtisessa (päivä)työssä :) On kyl varmaan myös turhauttavaa valmistella salia milloin mihinkin operaatioon, mitä ei sitten tapahdukkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en minäkään kyllä jaksais mitään toimistotyötä, vaikka joskus sellaisesta unelmoinkin. Ja vaikka ajoittain olenkin aika kyllästynyt tähän työhön, niin en osaa kuvitella edes tekeväni mitään muuta, saati että edes tietäisin mitä haluaisin tehdä!

      Poista