7.12.2013

Itsenäisyyspäiväjuhlat vol 2


Eilen illalla vietettiin itsenäisyyspäivän juhlia sinivalkoteemalla suomi-britti pariskunnan luona, länsimaalaisella asuinalueella. Taksimatka alueelle kesti noin 45 min, ja maksoi 80 SAR, eli noin 16€.

Upea, ja herkullinen, kakku oli tehty tilaustyönä
Kun tultiin erittäin aidatun ja hyvinvartijoidun asuinalueen portille, tarkistettiin meidän passit. Paitsi että yhdellä meidän porukassa ei ollut passia, koska hänellä on oleskelulupaprosessi meneillään, mutta passin kopio kylläkin. Siitä vain sattui puuttumaan sairaalan leima.

Mä taas olin unohtanut laittaa ylös mihin asuntoon ollaan menossa. Puhelin oli mukana, mutta jouduin käyttämään sikakallista suominettiä etsiäkseni Facebookista kutsun, ja sieltä osoitteen.

Pienen jahkailun jälkeen päästiin onneksi jatkamaan matkaa. Vähän matkan päässä meidän piti kaikkien, kuski mukaanlukien, nousta taksista, ja mennä pieneen vartijakoppiin. Siellä me naiset mentiin eri puolelle, otettiin abayat pois, mentiin metallinpaljastimen läpi, laukku tutkittiin, ja sitten palattiin taas taksiin.

Kuu kyljellään
Sitten ajettiin visitors centeriin, jossa taas näytettiin paperit. Nyt se sairaalan leiman puuttuminen oli isompi ongelma, seinillä oli myös isot laput, joissa luki että passin kopiossa pitää olla virallinen leima, ja viisumista pitää myös olla kopio, mitä ystävälläni ei ollut.

No, vartijat käski soittaa illan isännälle, joka tuli paikalle, soitti turvallisuuspäällikölle, ja onneksi asia ratkesi sillä. Olin kyllä koko ajan varma että näin tulee käymäänkin.

Meistä otettiin vielä valokuvat, jätettiin passit ja kopiot vartijoille, ja saatiin kuvalliset kulkuluvat. Sitten päästiinkin vihdoin pippaloihin, loppumatka isännän kyydissä :-)

Tuuli kovasti, ja illalla on jo aika viileää

Tiimarista ostetulle, halvalle suomipannallekin tuli käyttöä!
Juhlissa oli tarjolla muunmuassa karjalanpiirakoita ja munavoita, poropiirakkaa, ruisnappeja lohisalaatilla, sekä ruisleipää ja graavilohta. Nam. Mukava ilta, kaikinpuolin.

2 kommenttia:

  1. Meilla on taalla ens ke kunniakonsulaatin kekkerit, katotaan mita kakkareita on tarjolla :D Wau mika suomikakku, onpa siella tarkka vartiointi ulkomaalaisten asuinalueella, syysta etta paljon rikollisuutta vai?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikilla asuinalueilla on tarkka vartiointi mm sen takia että kymmenisen vuotta sitten täällä oli monta terroristi iskua länsimaisten asuinalueille. Ja tällä asuinalueella on vissiin ekstra tiukka sen takia mitä suurin osa tekee työkseen.

      Poista