27.12.2013

Että tämmöinen joulu tänä vuonna...

Tämä työviikko on ollut raskas niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Mutta onneksi viikkoon on mahtunut ihania hetkiäkin, kuten jouluaatto-ilta ihanien suomalaisten ystävien kera ja skypetys perheen kanssa joulupäivän iltana.

Suvin taiteilema piparkakku-iglu!
Tämän viikon mun piti vielä olla perehdytyksessä, mutta niin vain olenkin ollut jo kolmantena henkilönä salissa (sen sijaan että olisin ollut ylimääräinen) neljänä päivänä, mikä on ollut välillä hyvinkin haastavaa ja todella uuvuttavaa, kun pitää muistaa, tietää ja osata niin paljon outoja ja välillä käsittämättömiä ja ihmeellisiäkin asioita. Yhtä vaikeaa se toki olisi ollut ensiviikollakin, joten sinänsä aivan sama, mutta kun se nyt sattui jouluviikolle, kun muutenkin on kauhea koti-ikävä ja on tullut valottua tavallista myöhmpään, niin se ehkä tuntui vielä raskaammalta. Pitkin viikkoa monet eri ihmiset ovatkin sanoneet että näytän väsyneeltä, enkä ole oma iloinen itseni.

Töissä aattona, NIIN väärin...
 Viikon "kruunasi" vielä eilinen päivä, jolloin ei edes ehditty pitää lounastaukoja. Muutenkin kiireisen listan sotki lisäksi prinsessa, jolle piti tehdä mukamas kiireellinen virtsarakon tähystys ylimääräisenä. Onneksi yksi työkaveri oli tuonut pussillisen minisuklaapatukoita, joten niiden avulla jaksettiin paahtaa klo 15.32 asti, eli pari minuuttia meni vielä ylitöiksikin...

Pitkään tätä blogia seuranneet, ja kaikki mut tuntevat, tietävät varmasti että joulu on mulle erittäin tärkeää ja ihanaa aikaa, joten ihan senkin takia on ollut vaikea nauttia täällä olosta tämän viikon aikana. Ensi jouluksi olen anonut lomaa, mutta voihan se olla että olen silloin jo palannut Suomeen, nähtäväksi jää, mutta Norjakin kiinnostaa taas enemmän ja enemmän (ja siellä tienaa kuulemma jopa enemmän kuin täällä!), täällä kun on taas yhtäkkiä tullut töissä negatiivisia muutoksia. Esimerkiksi tammikuusta lähtien kaikkien (mutta ei onneksi ensimmäisen vuoden aikana) pitää päivystää 1-2 päivää kuussa, päivystykset on viikonloppuisin ja 12h päivä- tai yövuoro, ja ne on siis ylitöitä! Kun työviikko on jo nyt 46,5h, ja ylitöitäkin tulee pari tuntia lähes viikoittain, niin kyllä se ainakin mulle riittää.

Jouluaattoa vietettiin joka tapauksessa Suvin ja Jutan kanssa kolmistaan, ja myöhemmin kaksi muuta suomalaista pistäytyi vielä glögille ja Suvin mahtaville herkkulaivonnaisille. Yleensä mun joulu on painottunut suolaiseen syötävään, mutta tänä vuonna enemmänkin makeaan. Herkkuja on siis ollut yllinkyllin.


Aivan liian pieni lautanen ;-)
Kuvasta puuttuu herkulliset valkosuklaa-pähkinäkeksit
Päivällä kävin lounaalla sairaalan ruokalassa, tarkoituksena syödä vain kevyesti salaattia, mutta yllätyksenä tarjolla olikin kalkkunaa tykötarpein. Varmasti aattona koska joulupäivänä se olisi ollut liian itsestäänselvää, ja jouluhan on periaatteessa täällä kielletty...

Terveellisen salaatin sijasta otinkin sitten vähän epäterveellisemmän. Ja jälkiruokaleivoksenkin. Kun kerran on joulu...!
Mukavaa oli myös se, että paljon tuli hiljaisia hyvänjoulun toivotuksia musliimeiltakin. Outoa oli kun varmaan useammin tuli vastattua "kiitos" sen sijaan että olisi toivottanut takaisin "Hyvää Joulua". Yksi aika huonosti englantia puhuva, vanhempi saudisiivooja, toivotti mulle "congratulations on Christmas" :-)

Sain myös eilen vihdoin tietää että oleskelu-lupa on valmis, mutta koska "system is down" en sitten saanut mun iqamaa vielä. Mutta sunnuntaina sitten, inshallah (jos Allah suo). Eli, kahden viikon kuluttua on vihdoin loma, eikä tarvitse enää stressata että pääsenkö Dubaihin!

4 kommenttia:

 1. Onko joulu oikein erikseen kielletty? Kuulostaa aika erikoiselta sekin, mutta kai se sitten on loogista muita saudijuttuja ajatellen. Ei silti varmaan ole mikään suuri salaisuus, että ulkomaalaiset viettävät joulua sielläkin, vaikkakin poissa näkyviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, se on sillai kielletty että kaikki mikä liittyy kristinuskoon on täällä kielletty. Myöskin raamatut, ristikaulakorut ja raamattupiirit ym kristilliset kokoontumiset. Vaikka kyllähän kaikkia noita täällä silti on :-)

   Poista
 2. Huh mikä työmäärä! Kai te noista silti saatte korvaukset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, maksetaan, mutta ei mitenkään hirveen hyvin. Mua ei haittaa tehdä vaikka joka viikko tuo pari tuntia ylitöitä, mutta mun vapaista viikonlopuista en halua luopua :-(

   Poista