8.12.2013

Edge of the World

Eilen piti herätä jo kello 6.00, sillä 6.45 olisi lähtö parin tunnin ajomatkan päähän, Edge of the Worldille, eli "maailman reunalle".

Reissu oli sairaalan sosiaaliklubin järjestämä, ja meitä oli 19 lähtijää. Seitsenpaikkasia, nelivetosia autoja oli vain kolme, joten yhteen piti änkeä yksi ylimääräinen. Onneksi päästiin Suvin kanssa autoon jossa meidän lisäksi oli kolme ruotsalaista mieslääkäriä ja amerikkalainen naishoitaja. Yhtä portugalilaista lukuunottamatta kaikki muut oli malesialaisia.

Tyypilliseen Saudi-tapaan päästiin matkaan vasta kello 7.30 aikaan... Noin puolet matka-ajasta ajettiin maantiellä ja loput aavikolla. Hiekka oli paikoittain hyvin pehmeää, mutta onneksi ei jääty kiinni. Nähtiin myös paljon kameleita matkan varrella.Kun tultiin Edge of the Worldille oli sieltä jo porukkaa lähdössä pois.


Me lähdettiin heti nousemaan kukkulalle, alkumatka oli jonkinverran kiipeämistä, mutta sitten tuli tasanne. Tuuli todella kovaa, ja vaikka oli pitkähihainen päällä, oli silti viileää. Onneksi kiipeillessä tuli lämmin.


Näkymät oli todella huikeita! Vaikka olinkin siellä käynyt kerran ennenkin, olin silti vaikuttunut.

Nuo pienen, pienet pisteet vasemmalla kallion päällä on ihmisiä
Perjantaisissa juhlissa kuultiin tarinaa että 70-luvulla Edge of the Worldillä oli järjestetty reivejä, mutta sitten joku oli (yllätys, yllätys...) tippunut, ja niin loppui ne juhlat. Olen myös kuullut tarinaa että joku sairaanhoitaja olisi tippunut "nykyaikana".

Kukaan muu ei uskaltanut lähteä loppuun asti, joten lähdin yksin. Olin ollut siellä viimeksikin (en yksin).Oli aika mahtavaa olla siellä ihan yksin!

Perillä!
Tänään onkin reidet aika kipeät, kun kiipesin aika lailla suoraan ylöspäin kun palasin muiden luo.


Sitten syötiin aamupalaa; tarjolla oli jotain munakkaan tyyppistä, tuorejuustoa, hunajaa, arabialaista leipää ja mun lempparia; ful.

Ful
Aamupalan jälkeen meidän opas, Faris, sanoi että puolen tunnin kuluttua jatketaan matkaa. Me sitten haluttiin Suvin ja jenkin (jonka nimeä en edes tiedä...) kanssa lähteä kävelemään tietä takaisinpäin, ja meidät voisi sitten ottaa kyytiin. Paikalle oli tullut jonkinverran saudejakin, ja Fariksen mielestä meidän piti odottaa kunnes saudit olisi lähtenyt, ennenkuin lähdetään kävelemään, kun koskaan ei tiedä mitä ne tekee, mikä kyllä on ihan totta. Onneksi kaksi ruotsalaismiestäkin päätti lähteä kävelemään, joten päästiin mekin samantien, vaikka miehet olivatkin jo eläkeiässä :-)


Oli mukava kävellä, eikä enää tuullutkaan kovin kovaa, joten lämpötila oli ihan sopiva.


Kun meidät oli poimittu matkan varrelta, ajettiin me jotain vartin verran toislle paikalle, missä syötäisiin lounas puun alla, ennen kotiinlähtöä.


Hammastikkupuu ;-)
Kamelin jalanjälki

Kuivaa on, äskettäisistä sateista huolimatta

Lounas oli ihan hyvää; grillattua kanaa ja lammasta, hummusta, arabialaista leipää ja hedelmiä. Mutta kärpäsiä oli ihan älyttömästi, ne todella häiritsi.Kotiin päästiin turvallisesti ja väsyineenä n klo 16.30 aikaan.

8 kommenttia:

 1. Mahtavat maisemat! Minä en kyllä olisi uskaltanut mennä sinne muodostelman päähän asti. Hui...
  Oletko muuten Instagramissa? Olisi kiva nähdä enemmänkin saudikuvia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua ei kyllä pelottanut yhtään :-)

   En ole, ainakaan vielä, ja olen ollut aika laiska postaamaan kuvia Facebookiinkin. Tänne laitan kyllä eniten kuvia.

   Poista
 2. Vau, mitkä maisemat ja oot kyllä rohkea!! Toisaalta olis kyllä varmaan harmittanut jos ei olis loppuun asti mennyt :) Terkkuja ja mukavaa joulun odotusta! Aioitko muuten viettää sitä jotenkin? Kai täältä vois jotain jouluista lähettää sulle..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin! Ei siinä rohkeutta tarvittu, vain korkeanpaikan kammon puutetta :-)
   Joulua vietetään isommassa suomiporukassa ens lauantaina, ja pienemmällä sit jouluna. Ja olen tilannut joulujuttuja suomikaupasta.

   Poista
 3. Juhlistetaanko Saudeissa uuttavuotta? Taalla on ihan samat koristeet ja romppeet kaupoissa kun Suomessa mutta ne on uuttavuotta varten eli kaikkea tavaraa löytyy, ruokia vaan juuri ei....paitsi ikeasta jotain! Huikeat maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei juhlisteta, paitsi tietysti expatit juhlivat sitä. Täällä on muutenkin arabialainen (hijra) kalenteri se virallinen kalenteri, ja uusi vuosi oli n kuukausi sitten. Mutta ei siis sitäkään mitenkään juhlita.
   Me löydettiin jotain joulukoristeita yhdestä lelukaupasta :-) Ikea on kyllä ihan paras ruokakauppa!

   Poista
 4. Apua! Mua otti jo pumpun päälle pelkät kuvat. =D
  Aivan mahtavat maisemat ja huikeat pudotukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ne kyllä tosi mahtavat. Ja tuo loppuosa näyttää kyllä kuvassa kapeammalta kuin mitä se oli.

   Poista