22.11.2013

Shoppailua...

Täällä on todella hyvät shoppailumahdollisuudet. On paljon kauppoja mitä ei esimerkiksi Suomessa ole; mm GAP (mun vanha lemppari), American Eagle (mun uusi lemppari!), Debenhams, Marks&Spencer (hyviä alkkareita ja kivoja pyjamia), Bed, Bath & Bodyworks, Victorias Secret jne. Ja alennusmyyntejäkin on vähän väliä, kunnon alennuksilla.

Ennen kauppaanlähtöä piti järjestellä rahat. Kun ei vielä ole pankkitiliä, eikä siis pankkikorttia, pitää kukkarossa olla kauhea kasa rahaa mukana...

Ja sitten täältä löytyy, onneksi, ulkoskandinaavien mekka; IKEA. Siis se ruokakauppa.


Onhan sieltä itse tavaratalon puoleltakin täällä ostettu niin mattoja, lakanoita kuin astioitakin, mutta kyllä se ruokapuoli on SE juttu :-)

Raskaana oleville naisille on oma jono. Taustalla näkyy uskontopoliisi, muttawa, jonka tunnistaa siitä että valkoinen "mekko", thobe, on vähän lyhyempi, eikä päähuivin päällä ole mustaa rengasta. Ja parta on yleensä pitkä ja sotkuinen. Tämä ei huomannut/huomioinut meitä, eikä tarvinnut laittaa huivia päähän :-)


Eilen oltiin IKEAssa jo kolmatta kertaa. Harmi vaan että se sijaitsee ruuhkassa yli puolentunnin taksimatkan päässä (joka maksaa 10€). Tavaratalopuoli käytiin nopeasti läpi, haettiin vain muutama tavara sieltä, kuten jouluvalot. Muita joulujuttuja siellä ei sitten ollutkaan myynnisä. Ehkä tulee jotain vielä myöhemmin, ehkä ei.Mutta sitten oli ruokapuolen vuoro. Sieltä löytyi tällä kertaa niin omenaglögiä kuin piparkakkujakin! Suomalaisen, Pandan lakritsin lisäksi. Siellä on siis vaikka minkä sortin lakuja, ja melkein kaikkia piti taas ostaa... Viimeksi ostin puolukkahilloa. Herkkua niin kaalilaatikon kuin lihapullienkin kanssa.

Kuvasta puuttuu piparit ja korput, ja tuo yksi lakupussikin on jo tyhjä...

Käytiin myös IKEAn viereisessä Saco-kaupassa. Siellä oli niin astioita, elektronikkaa kuin työkalujakin. Ja hauskoja hotdog-, popcorn-, hattara- ja jäätelökoneita.Kuvat on nopeita kännykkäkuvia, kun täällä ei uskalla kauheesti ottaa valokuvia. Ihmisiä (ilman lupaa), moskeijoita eikä hallituksen rakennuksia saa kuvata. Eikä varmaan paljon muutakaan. Myös sairaalassa on valokuvaus, ilman virallista lupaa, kielletty...

P.S Sateet ovat nyt, tai ainakin toistaiseksi, loppu. Lämpötila on tänään kuitenkin vain 17c. Brrrr... Joulu tuntuu kuitenkin kovin kaukaiselta, ja kuuntelenkin nyt tässä samalla joulululuja, jospa sitä sitten jouluun mennessä onnistuisi pääsemään joulufiilikseenkin.

7 kommenttia:

 1. OI oi! Niinkin paljon kuin mä shoppailusta tykkään niin tuo kuulostaa kyllä mahtavalta. Ja viileältä... Täällä nollan tienoilla, tänään jopa paistanut hetken aurinko. Mut ei saliin 11 ;) Haleja, ikävä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, sinne verrattuna täällä on ihan hyvä keli. Ja tänän oli semmoinen ihana, tyypillinen, suomalainen kesäsää. Eli, vähän yli 20c auringossa :-)
   Ikävä on täälläkin <3 Haleja ja hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Mä vierailin kanssa Ikean ruokapuolella tällä viikolla, taivas. Piparitaikinaa, mätitahnaa jne..
  American Eagle on mun vanha suosikki USA:n ajoilta, kiva että oot löytänyt sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän suppeanlainen on tuo meidän IKEAn tarjonta, mutta ihan hyvä silti. Piparit oli kiva löytö!
   Mä en muista Jenkeissä koskaan käyneeni kyseisessä kaupassa.

   Poista
  2. Siis American Eaglessa...

   Poista
 3. Kivoja juttuja oot löytäny ja ihanat noi lumihiutale jouluvalot :-) Ilahduin kun huomasin, että täältä englannistakin saa monista kaupoista noita pandan lakuja. Piparit/piparitaikina olis kyl kiva, pitääkin päästä pian Ikeaan! Just kaipailin puolukkahilloakin kaalilaatikon päälle :-)

  VastaaPoista
 4. Muistan myös että olen Englannissa nähnyt noita Pandan lakuja, ja eiks ne siellä ole vielä "terveyspuolella" yleensä...?

  VastaaPoista