17.11.2013

Sataa, sataa, ropisee...

Eilen satoi oikein kunnolla. Täällä sataa yleensä aika harvoin, ja se sade on joko tyyliin viisi pisaraa, tai sitten sataa todella kaatamalla. Ja tänä vuonna on kuulemma satanut todella paljon.

Normaalissa maailmassa kauppa varmaan suljettaisiin...Kuva Facebookista.

Eilen oli kunnon ukkonenkin, ensimmäinen jonka olen täällä koskaan kokenut. Melkein vähän pelotti, kun salamoi todella paljon. Yleensä en ukkosta pelkää.

Kuva Facebookista

Ja sitten tuli kaatosade. Täällä ei ole kunnon viemäröintiä ja kadut, sekä varsinkin tunnelit, tulvivat toden teolla. Ja näin käy joka kerta kun sataa kaatamalla.

Yhden työkaverinkin auto kuulemma lähti eilen vesiliirtoon, ja hän ajoi kolarin. Näähän ei siis todellakaan osaa ajaa sateella. Vaan, kun näitä kuvia katsoo, niin en kyllä osais minäkään... Kaikki kolme kuvaa Facebookista 

Tänään täällä olikin vain 18 astetta lämmintä, ja sadetta on luvattu vielä muutamaksi päiväksi.

Tässä ja tässä vielä pari lehtijuttua.

8 kommenttia:

 1. Heh, kaipa tuota voisi jollakin tavalla verrata siihen, kun Etelä-Euroopassa sataa hiukan lunta ja sen seurauksena on hätätila. ;) Paitsi että tuollainen vesimäärä keskellä aavikkoa on vielä omituisempi ilmiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Mutta luulis että nää olis jo oppinut, ja rakentanut niitä viemäreitä...

   Poista
 2. Huh sentään!!! Ilmeisesti teidän sairaala-alue ok?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo, ihan ok. Mitä nyt leikkurin katosta vuoti vähän vettä, ja yhden lätäkön läpi piti mennä töihin...

   Poista
 3. Onko sulla tietoa onko tommoset rankkasateet lisääntyny viime vuosina ilmaston lämpenemisen takia, vai onko niitä siis aina ollut sillon tällön?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma, mutta ainakin tänä vuonna on ollut enemmän sateita kuin ennen, mutta voihan se olla jotain vuotuista vaihteluakin. Vuonna 2009 oli todella pahat tulvat.

   Poista
 4. Huhhuh, mitkä lätäköt, tai lähinnä uima-altaat, kaduilla.. :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja sitten niihin pitää vielä ajaakin...

   Poista