12.11.2013

Paperisota senkun jatkuu...

Se kamala paperisota, joka alkoi joskus maaliskuussa, jatkuu edelleen.

Muuten vaan auringonlasku-kuva...

Täällä pitää kaikkien hoitajien nykyään reksiteröityä, ja siitä on tehty maailman vaikein juttu. Onneksi Suomessa oli jo hoidettu kaikki paperit valmiiksi, kaikkien välitystoimistot ei ollut hoitanut asioita yhtä hyvin kun meidän, eli Professional Connections, Profco, Helsingissä.

Täällä piti lisätä hakemukseen vielä elvytyskoulutuksen todistus tai maili, jossa on hyväksytty koulutukseen, ja maksaa yli 200€.

Koska silloin ku me aloitettiin täällä oli se "Eid"-pyhä, ja sen jälkeen hakemusruuhka, sain hakemuksen eteenpäin vasta kaksi viikkoa sitten. Ja viikon alussa sain tietää, että mun hakemus oli tullut takaisin, koska mun tutkintotodistus on "erillainen".

Tehtiin tänään sitten hakemus netissä, silloin menee joksus helpommin läpi. Saas nähda, 48 tunnin kuluttua pitäisi tulla vastaus...

Ei siinä muuten mitään, mulle on aivan sama olenko rekisteröitynyt tai en, mutta kun en saa "iqamaa", eli työ/oleskelulupaa ennen kuin olen rekisteröitynyt. Ja ennen iqamaa en saa avattua pankkitiliä. Eli, en saa lähetettyä rahaa Suomeen. Onneksi on pari luottokorttia...

Onhan täällä kaikki muukin todella hankalaa ja hidasta. Meidän osasto on lukkojen takana. Oltiin oltu lähes viikko osastolla töissä, ennenkuin meidän id-korteissa alkoi kulkulupa toimia. Aina piti odottaa että joku avasi oven pukkarille aamulla, tai kun tuli esimerkiksi syömästä.

Sain mun vanhan id-numeron käyttöön, ihan hyvä, siinä on vain 5 numeroa, nykyisisissä on 7. Id-lätkä on toki uusi, ja itse siis lisäsin siihen Suomen lipun :-)

Meidän leikkaussalivaatteet, eli "scrubsit", tulevat ScrubEx-laitteesta. Koska ihmiset jostain syystä rakastavat scrubseja (jenkeissähän niitä myydään ihan tavarataloissakin), oli niissä hävikki suuri, ja tällä yritetään vähentää varastelua.


Jokaisella on kolme kredittiä, eli kolme vaatekertaa. Uudet scrubsit saa vilauttamalla id-lätkää ja painamalla yhtä nappulaa. Jos haluaa vaihtaa kokoa, onnistuu sekin, muutamalla napin painalluksella. Käytetyt laitetaan toiseen laitteeseen, vain vilauttamalla lätkää.

ScrubExin käyttöoikeus saatiin vasta noin 1,5 viiikon työnteon jälkeen. Sitä ennen piti siis joka päivä pyytää jotakuta antamaan uudet scrubsit, vanhoja vastaan...

2 kommenttia:

  1. Onpa hankalan kuuloista. Mitä, jos rekisteröitymisesi ei jostakin syystä onnistuisi? Maasta ulos vai jälleen uusi yritys, kunnes onnistuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, kai mun pitäisi sitten pyytää koulusta uusi todistus, tai jotain. Ei ne varmasti heti heitä pihalle, varmasti voi vielä yrittää eri juttuja. Mutta, toivottavasti menis nyt läpi.

      Poista