10.11.2013

Lentämässä!

Eilen käytiin lentämässä pienkoneella! Olin hieman puolikuntoinen, olin ilmeisesti saanut ruokamyrkytyksen perjantaina. En kyllä tiedä mistä, koska olin vain syönyt kotona leipää, muroja, pähkinöitä ja semmoista. Mutta, lentämistä en todellakaan halunnut jättää väliin.

Medän porukkaan kuului viisi suomalaista, ja yhden suomalaisen mies. Ajettiin ensin noin tunnin matka, Thumamahin lentokentälle, keskelle aavikkoa.


Siellä oli kaksi konetta jolla saatiin lentää, toinen ihan pieni, kaksipaikkainen punainen, toinen vähän isompi ja nelipaikkainen.

Mä lensin tällä vähän isommalla

Kun oltiin lähdössä kiitoradalle, kysyi pilotti millä konetta ohjataan maassa? Sanoin että ratilla. Sitten hän käski mun kääntää rattia oikealle. Kone kääntyi vasemmalle, hangaaria päin, käänsin sitten äkkiä vasemmalle (ajattelin että ratti on jotenkin vastakkainen), mutta kone jatkoi edelleen vasemmalle. Päästin sitten irti ratista! Ja pilootti nauroi ja näytti että hän ohjasi konetta jaloillaan. Heh, heh.

Mä sain sitten hetken ilmassakin ohjata konetta, oli kyllä vaikeaa pitää se ihan suorassa.

Maisemat oli aika upeita, nähtiin paljon beduiinitelttoja, yhden pihassa oli Saudi-gaselleja aitauksessa. Aito Saudi-gaselli on kuollut sukupuuttoon, mutta nämä olivat ilmeisesti lähisukulaisia.Lentokentän vieressä on Thumamahin kansallispuisto, ja siellä oli siis paljon beduiinitelttoja. Saudit vuokraavat niitä viikoiksi, tai vain viikonlopuiksi, ja viettävät siellä aikaa. Joissain teltoissa näkyi jopa olevan lautasantennit...
Itse lento ei kestänyt kovinkaan kauan, ehkä noin 15 min, mutta hinta oli halpa, n 60€, ja oli kyllä mahtava reissu!

Kotimatkalla pysähdyttiin vielä pehmis-jäätelölle. Eli, ajettiin autolla "jäätelöambulanssin" viereen, ja tilattiin suoraan autoon herkulliset, 40 snt maksavat pehmikset.


Näitä jäätelöautoja on vaikka kuinka paljon, ja ne on suosittuja. Saudit käyvät piknikillä mitä ihmeellisemmissä paikoissa; siltojen alla ja parkkipaikoilla, sitä näkee usein kun ajelee keskustan ulkopuolelle, ja siellä on myös jäätelöautoja. Ja monet piknik paikat ovat todella roskaisiakin...

(Kuvat saa klikkaamalla isommiksi)

6 kommenttia:

 1. Mulla otti mahasta naa kuvat jo, en tykkaa lentaa ja olen kerran hullu suostunut 4 paikkaiseen koneeseen ja lienee laitimmainen kerta, mahasti ihan velloi kun luin tuon missa sina olit ratissa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Toi kakspaikkanen kyllä vähän epäillytti, tämä nelipaikkainen tuntui paljon paremmalta vaihtoehdolta... Kerran pilotti teki siilain että meni nopeasti alaspäin, niin että vatsa jäi jälkeen! Huudahdin, vaikka hän varoitti, mutta hauskaa oli :-)

   Poista
 2. Hui, hienoja maisemia! Muakin olisi kyllä vähän jännittänyt olla pienessä koneessa, mutta maisemat olivat varmasti kivat. Yllättävän kallista tuo lentäminen yleensä, katsoin lentoja Banff National Parkissa Albertassa ja 12 minuutin lento oli 190 dollaria!! Ei ehkä ihan sillä hinnalla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Mietittiin kanssa että paljonkohan olisi Suomessa kustantanut...

   Poista
 3. Eipä ole tuo kyllä hinta eikä mitään! Maksoimme nelipaikkaisella Cessnalla lentelystä Helsingin yllä taannoin 200 euroa per henki...

  Saisitko itse vuokrattua tuollaisen teltan kaveriporukan kanssa? Tuohan voisi olla hauska mökkeilyviikonloppuidea siellä päin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairaalalla kuulemma on teltta, mitä vuokraavat tuolta, joten ehkä sitä saa vuokrata sairaalalta. On täällä kyllä järjestettyjä aavikkoyöpymisiäkin, ja semmoiselle olisi kyllä tarkoitus tälläkin kertaa mennä.

   Poista