23.11.2013

...ja lisää shoppailua!

Tänään piti lähteä sinne sosiaaliklubin järjrestämälle reissulle aavikolle, eli Edge of the Worldille.


Lähtö olisi ollut klo 7.00, joten kukonlaulun aikaan jouduttiin nousemaan. Mutta, reissu oli peruttu koska aavikolla oli vielä liian märkää sateiden jälkeen. Meille ei vaan oltu kerrottu, että se reissu oli peruttu...

No, koska jo hereillä oltiin, niin lähdettiin sitten klo 9 shoppailemaan, sairaalan ostosbussilla. Lauantai-aamuisin se menee tähän aika lähelle, Panorama nimiseen ostoskeskukseen.

Käytiin ensin kirjakaupassa ostamassa muutama tarvittava juttu, ja ostin myös urologian kirjan, joka on tarkoitettu juniori-lääkäreille. Tuntuu että nyt kun olen vain urologiassa, täytyy se kyllä hallita kunnolla, joten eikun opiskelemaan. Taas.

Sitten ehdinkin vain käydä kahdessa muussa kaupassa ennen puolenpäivän rukousaikaa. Mutta toisesta (Marks&Spencer) ostinkin sitten kaksi kassillista vaatteita. Suurin osa oli kyllä joululahjoja sisarusten lapsille. Itselle löysin mm kivat kevät/syksy kengät. Onpahan nyt sitten kengät kun tulen maaliskuussa Suomeen lomalle. Muutossa heitin kaikki (kuluneet) talvikengät ja talvitakin pois.
 
Rukousaikoina kaupat suljetaan. Tavarataloihin ja ruokakauppoihin saa jäädä, mutta ostoskeskusten pikkukaupat suljetaan. Yleensä rukousaika kestää puolisen tuntia. Päivässä niitä on viisi; ensimmäinen on ennen auringonnousua (nyt 4.54), sitten puolen päivän aikaan (11.40), iltapäivällä (14.44) juuri ennen auringonlaskua (17.05) ja auringonlaskun jälkeen (18.35).

Me mentiin italialaiseen ravintolaan juuri ennen rukoushetken alkua. Ravintola ei vielä ollut auki, mutta saatiin tilata vettä.
Ravintola oli ihan mukava, ja ruokalistalla niin paljon herkkuja, että oli vaikea valita mitä syö. Ennen alkuruokia pöytään tuotiin salaattia ja hyvää leipää. Minä söin alkuruuaksi mustekalarenkaita  ja lohi-parsa pastaa pääruuaksi. Juomaksi otin, kun kerran viiniä ei saa, mangofrappen. Hyvää oli, nam.


P.S Mä tulin kotiin jo klo 13.30. Nyt kello on 19.00, ja nuo kaksi muuta suomalaista shoppailee edelleen!

8 kommenttia:

 1. Mulla aina töissä oppilailla kiljuu kännykät, kun on rukousaika. Niihin on asennettu joku rukousaikatauluohjelma. Mutta sovittu on, että rukoilla voi vaan välitunneilla. (Ja kännykätkin pitäisi olla äänettömällä tunneilla...)

  Niin miten siellä oli siis esim vaatteitten hinnat suomalaisittain/norjalaisittain katsottuna? Halvempaa? Paljon halvempaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin joskus töissä jollain soi se rukouskutsu, mutta periaatteessa sitä ei täällä tarvitse, koska rukouskutsu kuuluu niin sairaalan käytävillä kuin kaupoissakin, ja kotiinkin, moskeijat (tai minareetit oikeastaan) on niin vierivieressä täällä.

   Riippuu kaupasta ja merkistä. Tavalliset vaatteet tavarataloista ostettuna on halvempia, ja sitten taas esim marks&spencerin ja merkkivaatteet about samoissa hinnoissa kuin Suomessa. Mutta alesta voi siis löytää todella halvalla.

   Poista
 2. Oi kun on herkullisen näköisiä nuo mustekalarenkaat. Oikein vesi herahti kielelle. En muista, koska olisin niitä viimeksi syönyt. Kaupasta ostetut eivät mielestäni ole likikään niin hyviä, kuin ravintolassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää oli ihan ok, mutta kyllä sipulirenkaat on mun mielestä parempia :-)

   Poista
 3. Jänniä nämä tarinat siitä, miten uskonto vaikuttaa jokapäiväiseen elämään. Lisää näitä!

  VastaaPoista
 4. Joo nämä ovat kyllä kiinnostavia juttuja! Kun olin Israelissa (Nasaretissa, eli palestiinalaiskaupungissa) niin siellä heräilin aina aamun rukouskutsuun. Mutta siellä oli niin paljon kristittyjäkin, ettei se vaikuttanut noin rankasti esim kauppoihin jne. Mutta monesti oli jännä istuskella talon katto-parvekkeella ja kuunnella,kun sekä kirkonkellot että moskeijan rukouskutsu soi samaan aikaan! Miten siellä muuten siis esim jos leikkauksen aikana on rukouskutsu, oletan että se vaan skipataan? Ja siella siis tohtii liikkua ilman huivia päässä, kuvista päätellen ainakin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännältä kuullostais kyllä tuo kirkonkellot ja rukouskutsu samaan aikaan!
   Joo, tässä sairaalassa ne ei kyllä käy rukoilemassa leikkauksen aikana, rukoilevat ennen tai jälkeen, mutta edellisessä sairaalassa välillä kyllä :-/
   Nykyään ei onneksi enään tarvitse huivia pitää päässä, kunhan se on mukana. Viimeksi mua pyydettiin kahdesti koko vuonna peittämään pää, tällä kertaa on jo kerran pyydetty.

   Poista