29.11.2013

Itsenäisyyspäivän juhlat suurlähetystössä

Eilen oltiin Suomen suurlähetystössä jokavuotisessa itsenäisyyspäivän juhlassa. Juhlat olivat viikkoa aikaisemmin, koska ne oli samalla suurlähettilään läksiäiset, hänen nelivuotiskautensa päättyy huomenna.

Juhlat oli parituntinen cocktailtilaisuus suurlähetystön puutarhassa. Suurlähtystö sijaitsee Diplomatic Quarter (DQ) alueella, joka sijaitsee noin 15 min ajomatkan päässä sairaalasta. Alueella on suurlähetystöjen lisäksi asuntoja, jopa meidän sairaalalla on siellä perheasuntoja, ja iso puisto missä voi käydä lenkillä.


Oli kiva nähdä monia tuttuja, joita en ollut vielä nähnyt paluuni jälkeen, sekä tietysti uusia ja vanhoja tuttuja ja kavereita. Kyllä täällä on paljon suomalaisia! Lisäksi paikalle oli myös kutsuttu muunmaalaisiakin, ja illan aikana tuli juteltua myös muutaman saudin, amerikkalaisen, libanonilaisen ja tanskalaisenkin kanssa.


Se, mikä näissä suurlähetystöjuhlissa on parasta, on se, että siellä saa ihan laillisesti oikeaa alkoholia. Viiniä tulikin sitten juotua "muutama" lasillinen...


Ensimmäisinä juomapöytien luona oli Saudit!
Lisäksi väkijoukon seassa tarjoilijat tarjoili herkullisia cocktailpaloja, ulkona oli shawarmapiste, jotain grillivartaita ja sisällä oli seisova pöytä. Tarjolla oli mm graavilohta, lihapullia, poronlihaa, karjalanpiirakoita, salaatteja ja paahtopaistia.

Shawarma-kokki. Vaikka Shawarma ei ollut paras minkä olen syönyt, oli se silti mielestäni parempaa kuin muut ruuat yhteensä!

Tälläkertaa (tai en ainakaan muista että ennen olisi) soitettiin Saudi-Arbian ja Suomen kansallislaulut, ja suurlähettiläs piti puheen.

Ilta oli todella mukava, ja juhlat jatkuivatkin n kl 24 saakka, klo 21.30 sijaan. Ja ketkä olivatkaan ihan päissään...? No, muutamat Saudit tietty!

Pahoittelen kuvien huonosta laadusta, kameran asetukset oli ihan päin honkia...

8 kommenttia:

 1. Siella hyvalle viinille osaa ehka antaa arvonsa :) Ja naköjaan sauditkin osasivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, oli oikein hyvää viiniä! Tuntuu että se Saudien kännäily olis "sallitumpaa" jos ne ei käyttäis sitä perinteistä vaatetta...

   Poista
 2. Voi siellä on kyllä ollut hauskat juhlat! Mielenkiintoista kyllä nähdä, että suomalaisiakin siellä on ilmeisen paljonkin. Ollaan me suomalaiset vain seikkailevaa porukkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo juhlat on yleensä yksi saudivuoden kohokohdista :-)
   Ja joo, aika iso osa on vissiin sairaanhoitajia, mutta paljon on myös eri firmojen työntekijöitä, ja niiden vaimoja.

   Poista
 3. Oi, ihanat ulkosuomalaisten kekkerit! Me juhlitaan täällä itsenäisyyspäivää beach partyjen muodossa :) Ja viiniä varmasti osaa arvostaa ihan eri tavalla, kun se ei ole jokaviikkoinen herkku?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä beach partykin kuullostaa hyvltä :-) on se kiva että ympäri maailmaa suomalaiset löytävät toisensa, ja järjestävät "get togethereitä".
   Kyllä, siitä viinistä nauttii kyllä enemmän kun sitä ei noin vain saa!

   Poista
 4. Häh, olisin voinut vaikka vannoa että naputtelin tähän kommentin jo aiemmin... no mutta joka tapauksessa, hauskan näköiset kekkerit teillä siellä. Meillä suurlähetystö järjestää vain lounaan itse juhlapäivänä, minne olen menossa. Paikallinen Suomi-yhdistys järjestäisi seuraavana päivänä yhdistetyt pikkujoulut ja Suomi-bileet, mutta koska vanhempani ovat silloin käymäsä, täytyy jättää väliin ja sen sijaan suosia paikallisempaa menoa ja menuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kiva että Suomen suurlähetystöt muistavaa maansa kansalaisia järjestämällä itsenäisyyspäivänä jotain. Järjestävätköhän kaikissa maissa? Varsinkin täällä on todella hyvä että järjestävät, ja varsinkin kivaa että ne on cocktailkutsut :-)

   Poista