5.10.2013

Viikonlopunviettoa

Torstai-iltana mentiin orientaatioporukan kanssa Najd Village nimiseen perinneruokapaikkaan syömään. Kuski oli totaalisen eksyksissä, ja puolen tunnin matka kestikin tunnin...Ensin mentiin yhteen huoneeseen, jossa tarjottiin minikupillinen arabialaista kahvia ja syötiin myös taateleita.


Sitten siirryttiin viereiseen huoneeseen, missä oli katettu astiat ja perinneruokia lattialle.


Ruokalajeja oli vaikka kuinka monta erilaista, mutta valitettavasti meidän parinkymmenen hengen ryhmä oli aivan liian iso, kaikki ei edes mahtunut kattauksen ääreen, joten sinne on mentävä vielä uudestaan, pienemmällä porukalla.

Tämäkin oli siis meille järjestetty, viimeksi kun tulin tänne ei uusille ollut järjestetty orientaation lisäksi mitään, nyt on muutamia eri juttuja, mikä on tietysti hyvä.

Perjantaina, eli pyhäpäivänä, mentiin vihdoin altaalle ottamaan aurinkoa. Mentiin MCVn altaalle, joka on iso allas jota käyttin kun asuin D-kompleksissa, se on siinä ihan vieressä. Täältä E:stä on sinne joku 10-15 min kävelymatka, riippuuen reitistä.

Eipä ollut ruuhkaa, meitä oli vain n 6 hlöä :-)

Sairaala-alueella ei periaatteessa tarvitse kulkea abaya päällä, mutta pitää olla löysät vaatteet, jotka tulevat vähintään puolipohkeeseen, eikä hihattomissa saa olla. Helpompi, ja mukavampi, on vetää abaya päälle, ja orientaatiossa lähes jokainen käyttääkin abayaa.

Perjantai-iltana käytiin TGI Friday ravintolassa syömässä. Ravintoloissa on etupuolella, ikkunallinen, "single's section", joka on tarkoitettu miehille. Takapuolella on sitten "family section", joka on tarkoitettu perheille ja naisille. Siellä on pöytien ympärillä verhot, tai jopa ovet, jotta kukaan mies ei näe saudinaisten kasvoja.

Me istuttiin eilen verhot auki, kunnes viereisessä pöydässä istuva mies rupesi tuijottelemaan (vaaleahiuksista) Suvia, ja Suvi veti verhon eteen! Kätevää. Mies oli perheensä kanssa, mutta ei ilmeisesti ollut saudi, vaimo ei peittänyt kasvoja, joten heidän verho oli osittain auki.

Kun tultiin kotiin oli meidän ovessa lappu, että soittakaa korjausmiehen hakuun. Olin pari päivää aikaisemmin soittanut ja ilmoittanut että meidän pakastin ei toimi, ja näköjään pyhäpäivä klo 21.00 oli hyvä aika tulla sitä korjaamaan. No, tervetuloa vaan!

Mä vastaanotin korjausmiehen aika säädyttömissä vaatteissa, koska mulla oli kuuma; tiukahko t-paita ja vain polvet peittävät caprit (on meillä kyllä hyvä ilmastointi, yleensä on huppari ja villasukat). No, saatiin hyvää palvelua ja vannotus että pitää soittaa samalle miehelle, joka on ensi viikolla päivävuorossa, jos on jotain. Kyseli myös että onko muuta korjattavaa :-) No, pakastin ei korjautunut, menee vain -8c, joten huomenna soittelen taas. Meidän keittiön allas ei myöskään vedä kunnolla, mutta se taitaa kuulua jollekin muulle, ja hoidetaan nyt yksi asia kerrallaan.

Tänään oltiin taas altaalla, mutta tällä kertaa omalla, ja kohta mennään taas shoppialemaan.

Tuommoisia outoja valkoisia juttuja näkyi tänään hetken taivaalla...

2 kommenttia:

  1. Olen ollut hetken poissa blogistanista, ja nyt sinä sitten jo oletkin Saudeissa! Pitää ruveta seuraamaan aktiivisemmin ;)

    VastaaPoista
  2. :-) Tervetuloa takaisin! Mullakin on miljoona blogia lukematta...

    VastaaPoista