4.10.2013

Orientaatiota

Meidän, E-kompleksin, allas

Sunnuntaina meidän ei onneksi tarvinnut herätä kukonlaulun aikaan, vaan meillä oli "teetunti" klo 15-16, jossa tavattiin joitain saairaalan edustajia, ja muita uusia, ja meitä kierrätettiin sairaalassa.

Sitten lähdettiin Suvin kanssa IKEAan, josta ostin mm peiton, tyynyn, pussilakanan ja muuta pientä ja tarpeellista. Heti tuli huoneesta kotoisampi, kun sai omat lakanat.

Maanantaina alkoi 2,5 päivän "General Hospital Orientation", johon osallistui kaikki uudet, ei vaan hoitajat. Siellä käytiin läpi paljon yleisiä asioita palkoista, oikeuksista, velvollisuuksista, paloturvallisuutta ym. Jotkut luennot oli tosi tylsiä, jotkut luennoitsijat taas tosi hauskoja.


Kristallikruunuja on ihan joka paikassa, myös sairaalassa...

Maanantai-iltana mentiin vielä järjestetylle ostosmatkalle LuLu's kauppaan, jossa oli paljon länsimaalaisia tuotteita. Täällä siis saa melkein mitä vaan kaupoista, mutta eri kaupoista saa eri tuotteita, ja usein tietty tuote on loppu. Eli, kun näkee, kannattaa ostaa.

Bussissa törmäsin Sirpaan, kätilöön joka oli myös mun ensimmäisessä sairaalassa töissä, ja oltiin kämppiksiäkin vähän aikaan :-) Kauppa siis lähetti bussin meitä hakemaan, ja toi meidät pari tuntia myöhemmin takaisin. Sairaala järjestää myös, lähes päivittäin, ostosbusseja eri ostoskeskuksiin ja ruokakauppoihin.

Joku päivällinen... Pakastin ei toiminut, ja oli pakko syödä Reissumies-leivät. Onneksi on vielä saaristolaisleipääkin!

Tiistaina meillä alkoi "General Nursing Orientation", eli sairaanhoitajien oma orientaatio. Meitä on noin parikymmentä uutta hoitajaa Portugalista, Filippiineiltä, Malesiasta, Intiasta, USAsta, Kanadasta, Irlannista ja Englannista.

Luennot jatkuvat ensi keskiviikkoon asti, ja meillä on myös lääke(lasku)tentti. Torstaina meidät on kai jaettu pienempiin ryhmiin, jossa harjoitellaan eri, omalla osastolla tarvittavia juttuja. Mun lisäksi leikkuriin tulee yksi filippiiniläinen ja yksi malesialainen. Jossain vaiheessa mulla ja Suvilla on vielä se joku hitsin sairaanhoidon tentti, joka on tarkoitettu aasialaisille, afrikkalaisille ja itä-eurooppalaisille...

Mä en vielä tiedä mille erikoisalalle menen töihin, olen nähnyt monta tuttua leikkurista, ja pyysin yhtä kysymään, eikä mua ollut kuulemma vielä sijoitettu...


4 kommenttia:

 1. Minä jo katsoin, että saako siellä reissumiestä kaupasta :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saispa... Täällä on oikeastaan arabialaisen (se "Lapin Rillan" tyyppinen) lisäksi vain paahtoleipää (saa myös "ruskeana", eli jotain täysjyvää) ja jotain täysin valkoisia sämpylöitä. Vaikka en kauheesti leipää normaalistikaan syö, niin koen kunnon leivän puutteen täällä yhdeksi suurimmaksi ongelmaksi, eli aika hyvin menee ;-)

   Poista
 2. Oletko leiponut itse ruisleipää? Näin äskettäin jossain ruispalojen ohjeen, johon tuli piimää nesteeksi taikinan hapattamisen sijaan. Mutta saako sieltä ruisjauhoja?? Tai mitään piimän tapaista? Norjasta onneksi saa kaikkia leipomistarvikkeita, sillä täkäläinen "ruisleipä" on epäilyttävän vaalean väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se, täältä ei taida löytyä ruisjauhoja. Mutta pitää pitää silmät auki, voihan niitä jossain olla. Eilen löydettiin lanttuja :-) Piimäntapaista Labania täältä saa kyllä.

   Poista