30.10.2013

Missä länsimaalaiset?

Meillä on leikkurissa hyvin vähän länsimaalaisia. Arvioisin että max 15. Etelä-afrikkalaisia en nyt laske länsimaalaisiksi, mutta itä-eurooppalaiset kyllä. Silloin kun viimeksi olin täällä, oli länsimaalaisia varmaan puolet enemmän.


Sairaanhoitajia meidän osastolla on n 115, suurin osa on filippiiniläisiä ja malesialaisia. Aika monta saudi-sairaanhoitajaakin on nykyään leikkurissa, niin miehiä kuin naisiakin, viimeksi oli vain pari naista. 

Anestesiateknikkoja on varmaan jotain reilut parikymmentä. Anestesiateknikot ovat lähes kaikki saudeja, mutta muutama ruotsalainen ja tanskalainen anestesialääkäri löytyy. Kirurgit ja anestesialääkärit ovat pääsääntöisesti saudeja, muita arabeja, intalaisia ja pakistanilaisia. Muutama kirurgi on länsimaalainen, meillä on korvatiimissä niitä jopa kaksi, mutta valitettavasti kumpikaan ei ole kovin mukava...


Suomalaisia oli koko sairaalassa viimeksi jotain 40, oltiin "Finnish Mafia", nyt meitä on varmaan vain jotain tusinan paikkeilla. Nyt taas on todella paljon portugalilaisia, ja itä-eurooppalaisia alkaa kanssa olla enemmän. 


Leikkurissa olen ainoa suomalainen, mutta en ainoa suomenkielinen! Meillä on yksi intialainen anestesialääkäri, joka oli täällä viimeksikin kun olin. Hänellä on suomalainen vaimo, ja on asunut Suomessakin. Me puhutaan välillä suomea. On hauska huomata muiden hämmästys kun meillä on yhteinen kieli, ja usein tuleekin kysymys että mitä kieltä oikein puhumme :-)

Niin, ja vastaus otsikon kysymykseen; länsimaalaiset taitavat olla National Guard Hospitalissa, siellä kun on vissiin tällä hetkellä vähän paremmat edut. 

3 kommenttia:

 1. Hei Helsingistä :) Saanko kysyä, että onko alallasi ns. ikärasismia ? Olen itse 45-vuotias ja tällä hetkellä työttömänä, ja olen miettinyt yhtenä vaihtoehtonani englanninkieliseen sairaanhoitajakoulutukseen hakemista. Koulutus -jos sinne ylipäätään pääsisin- kestäisi 3,5 vuotta, eli olisin valmistuessani 49-vuotias.....hmm ?? Erityisesti tilanne ulkomailla mietityttää - vaikka sairaanhoitajista onkin (kai) yleisesti pulaa, onko lähes viisikymppinen, vaikka kuinka nuoreakas, kuitenkin liian vanha ?
  Kiitos ja hyvää jatkoa sinne, plus onnea osastonvaihdoksen johdosta !

  VastaaPoista
 2. Hei! Pula on kova, varsinkin Suomessa, enkä usko että ikä on este. On meilläkin (mun Suomen osastolla) ollut myös vanhempia opiskelijoita. Pääasia että on motivoitunut :-)

  Ja kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, kiitos vastauksestasi :)

   Poista