24.10.2013

Kuukausi jo!

Taas on viikko vierähtänyt, ja lauantaina tulee jo kuukausi täällä oloa täyteen. Tälläkertaa sopeutuminen on kyllä ollut, ainakin toistaiseksi, todella paljon helpompaa, ja voin jopa sanoa viihtyväni täällä. Useimmiten...

Viime perjantaina olin Blue Abaya-blogin Laylahin perheen kanssa upealla brunssilla Riadin Four Seasons-hotellissa.


Hotelli sijaitsee Kingdom Tower-pilvenpiirtäjässä, ja pääsin myös käymään korkealla sviitissä, josta sai taas upeita kuvia kaupungista. Paitsi että ikkunat oli todella likaiset...


Laylah on siis suomalainen sairaanhoitaja, joka on naimisissa saudimiehen kanssa, ja kirjoittaa todella suosittua ja erittäin mielenkiintoista blogia. Lisäksi hän myy Blue Abaya Photography nimen alla upeita, saudiaiheisia, tuotteita, kuten koristetyynyjä, tauluja ja iphone-kuoria.

Lauantaina tuli taas otettua aurinkoa altaalla, lämpöä täällä riittää vielä päiväsaikaan, vaikka yöllä lämpötila laskeekin jonnekin +15c paikkeille.


Sunnuntaina meillä kävi siivoojat. Jo pari viikkoa sitten yksi filippiiniläinen siivooja kysyi meiltä, halutaanko siivooja. Viimeksi kun olin täällä kävi meillä joka toinen viikko kaksi siivoojaa, maksoi n 30€, siivosivat n 1,5h.

Tämän siivoojan, ja hänen kaverin piti tulla jo sunnuntaina, mutta tulivatkin sitten vasta maanantaina. Ensin pyysivät 300 SAR (n 60€), sanottiin että liian kallista. Siivosivat sitten 200 SAR hintaan, mutta päätettiin ettei me heitä enää oteta, kai sitä on itse viitsittävä siivota :-)

Töissä on ollut vähän edellistä viikkoa kiireisempää tällä viikolla, mutta silti aika leppoisaa, ja ihan mukavaa. Sunnuntai-aamuna meinasi silti jo hermot mennä, mutta sitten katsoin kahvitauolla Suomesta lähetettyä loskakuvaa, ja johan helpotti ;-)


Tiistaina olin mukana ensimmäisessä leikkauksessa, se olikin sitten 5,5 tunnin urakka; sisäkorvaistutteen laitto. Ihan mielenkiintoinen leikkaus, vaikka välillä todella tylsä kun ei oikein tapahtunut mitään.

Eilen olin aamupäivän tutustumassa "holding-bayhin", sinne potilaat tuodaan osastolta vähän ennen leikkausta. Holdingin hoitaja saa raportin ja täyttää kaavakeen jossa mm kohdat diagnoosille, toimenpiteelle, sairauksille, aikaisemmille leikkauksille, ravinnottaolo-aika, onko tukisukat, viimeinen verenpaine, onko leikkausalue merkattu jne. Osaston hoitaja antaa raportin SBARin mukaan, (joka on täällä ISBAR, I on introduction) jossa nämä kaikki jo lukee...

Osaston hoitaja on myös klikkaillut tietokoneelle että nuo asiat on tarkistettu, ja holdingin hoitaja klikkaa koneelle (siis MONTA klikkausta) että nämä asiat on tarkistettu... Sitten koneelle laietaan vielä kuka hoitaja toi potilaan, kuka otti vastaan, ja kuka haki saliin. Täällä menee todella paljon aikaa tuplakirjaamiseen ja tietokoneen käyttöön...

Aamu holdingissa oli joka tapauksessa mukava. Lounaan jälkeen jonotin jo ties monetta kertaa mun muuttoraha-shekkiä (relocation allowance), jonka viimein sain. Sitten menin pankkiin, joka on sairaala-alueella, muuttamaan shekin rahaksi.

Jonossa...

Sen jälkeen palasin osastolle, kerättiin mun perehdyttäjän kanssa seuraavan päivän kamat valmiiksi, ja sitten mentiin koko tiimi tunniksi kahvilaan (meidän ainoa sali oli loppu), koska yksi hoitaja siirtyi toiselle osastolle töihin. Ja mun tiimiläiset on oikeesti todella mukavia. Hyvä tuuri mulla!

Tänään meillä oli taas koulutusta koko päivän. Opeteltiin käyttämään cell-saveria, eli verenpuhdistuslaitetta, joka kierrättää potilaan oman veren takaisin potilaaseen. Päivä oli aika leppoisa ja mielenkiintoinen, saatiin ilmainen lounas, ja onneksi lopputenttikin oli ihan helppo. Läpäisin, sain hienon todistuksen, ja lisäksi saatiin läppärilaukutkin!

Lounas varjossa puun alla, lämpötila oli juuri täydellinen!

2 kommenttia:

  1. Brunssin leivonnais(?)valikoima näyttää houkuttelevalta. Maistuvatko ne yhtä hyviltä kuin näyttävät?

    VastaaPoista
  2. Nuo oli baklavoja ja muita arabialaisia herkkuja, ja kyllä, hyvää oli! Siellä oli lisäksi vielä kakkuja, suklaaputous suklaita ja vaikka mitä! Harmi ettei kaikkea pystynyt maistamaan ;-)

    VastaaPoista