26.10.2013

Kameli-markkinat

Tänään oltiin sairaalan sosiaaliklubin järjestämällä retkellä Riadin kameli-markkinoilla, eli souqissa ("suuk").

Juice Leskinen ;-)

Meitä oli 10 osallistujaa, sekä opas Faris. Ajettiin minibussilla noin puolen tunnin matkan päähän. Liikenne täällä on hurjaa, menomatkalla ajettiin melkein kolari, Faris onnistui väistöliikkeessä, mutta paluumatkalla osui viereisen auton peili meidän kylkeen. Ei se mitään, matka jatkui pysähtymättä...

Oltiin iltapäivällä liikkeellä, ja lämpötila oli varmaan siinä +35c hujakoilla. Kyllä tarkeni. Pelottava hetki...


Tämä poseerasi hyvin!


Vauvoja!

Orpo kamelinpoikanen saa sijaisemon sillä, että emon nenä suljetaan. Emo sitten hengittää jotenkin koko kropalla niin, että se luulee synnyttävänsä. Tämä prosessi kestää noin kolme tuntia.
Osa paimenista (suurin osa jemeniläisiä ja sudanilaisia) asuu alueella, ja vartioivat hyvinkin kalliita kameleita. Syötäväksi menevä kameli maksaa n 5000-7000 Rialia, eli noin reilut 1000€, kalleimmat kilpakamelit maksavat satoja tuhansia euroja, jotkut jopa miljoonan!


Täällä näkee usein miesten kävelevän käsi kädessä, ja antavat myös poskipusuja toisilleen, myös töissä...


Lopuksi sai vielä ratsastaa kamelilla. Mä en ratsastanut, koska olen jo ratsastanut Jordanian-reissulla


4 kommenttia:

 1. Mietin tuota kuvaa, kun miehet kävelee käsi kädessä. Homoseksuaalejahan on kaikissa maissa, Mutta miten siellä suhtaudutaan asiaan? Onko se asia, josta ei puhuta? - Irtosuhteet tavallisiin naisiin ei varmaankaan ole sallittua muslimikulttuurissa. Niinpä kuinkas siellä suhtaudutaan maksullisiin naisiin/miehiin?

  VastaaPoista
 2. Homoseksuaalisuus on täysin kielletty täällä, mutta tottakai sitä on, ei vaan näkyvästi. Ja kyllä täällä varmasti on prostituutiotakin mutta ei tietenkään "virallisesti". Monet Saudimiehet menevät naapurimaahan Bahrainiin viettämään villejä viikonloppuja!

  VastaaPoista
 3. Huh tuota liikennettä, kuulostaa todella pelottavalta. Mutta hauskoja kuvia kameleista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli kyllä niin mainioita, pakko päästä tuonne vielä uudestaan!

   Ja joo, kyllä auton kyydissä oleminen on aina aika jännää täällä. Pahint on kuitenkin se, että paikalliset ei käytä lastenistuimia, ja usein taaperot hilluukin etupenkillä...

   Poista