13.10.2013

Iltapäivätee Faisaliassa

Lauantaina oltiin Suvin ja toisen suomalaisen, joka tuli 2 viikkoa ennen meitä, kanssa Faisalia pilvenpiirtäjän huipulla iltapäiväteellä. Käveltiin ostoskeskuksen läpi, ja ensimmäistä kertaa (tällä keikalla) meitä pyydettiin peittämään pää. No, laitettiin huivit päähän, jatkettiin matkaa, ja otettiin huivit taas pois päästä...

Meidän ei-muslimien ei siis periaatteessa tarvitse peittää päätä, mutta välillä "uskontopoliisi", muttawa, pyytää peittämään. Sen takia kannattaa aina olla huivi mukana. Jokaisen abayan mukana tulee tietysti yhteensopiva huivi.

Mentiin puoli tuntia ennen auringonlaskua, jotta päästiin ottamaan kuvia kaupungista.


Viimeksi oli vain kaksi pilvenpiirtäjää, Faisalia ja "pullonavaaja" Kingdom Tower. Viidessä vuodessa on tullut monta uutta, ja edelleen rakennetaan lisää.Sairaala. Meidän E-kompleksi on oikealla, matala ruskea rakennus korkeimman rakennuksen vieressä.

Faisalian huipulla on kupoli, ja sen sisällä on ravintola. Näköalatasanne on kupolin alla.Kun oltiin kuvattu tarpeeksi, mentiin sisälle.

Siellä oli siis "iltapäivätee-buffet", joka maksoi n 30€. Ruokana oli pieniä suolasia suupaloja, niin arabialaisia kuin länsimaalaisiakin, ja paljon jälkiruokia. Hyvää oli, ja mahat tuli täyteen.
Syönnin jälkeen mentiin vielä ottamaan kuvia pimeässä.
Katutasolta kuvattuna

Kotona käytiin vielä asuntolan katolla ottamassa muutama kuva. Lokakuu on kansainvälinen rintasyöpäkuukausi, ja sen kunniaksi Faisalian ja Kingdom Towerin valot ovat vaaleanpunaisia.


Kaikki kuvat saa klikkaamalla suuremmiksi.

10 kommenttia:

 1. Onpas upeita kuvia :)
  Mikäs on muuten Riadin hintataso verrattuna Suomeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeat oli näkymät :-)

   Riippuu tuotteista. Periaatteessa paljon halvempaa. Paikalliset ja lähialueen ruuat on todella halpoja, palvelut, taksit ym paljon halvempia, mutta monet "importoidut" tuotteet on kalliimpia, ja esim marjat on kalliimpia kuin Suomessa.

   Poista
 2. Johan oli upeita kuvia!
  On todella mielenkiintoista seurata alkanutta matkaasi "tukikohdassasi".
  Nyt seuraa ihan pähkähullu kysymys.
  Näkeekö siellä myynnissä villalankoja? =D
  Innokkaana sukkien kutojana olen vallan utelias tämän asian suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Jaa-a, eipä ole osunut silmään, mutta katselen ympärille ja kerron jos näen!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Seuraavaksi pitää päästä tonne Kingdom towerin "sillalle".

   Poista
 4. Onko pää siis pakko peittää jos pyydetään? Mitä jos ei siltikään peittäisi?
  Näkyykö siellä muita länsimaalaisia naisia kaupungilla liikkuessa? Entä saatteko paljon huomiota siellä liikkuessanne vai voitteko kulkea ihan "rauhassa"?

  -Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kannattaa, alkavat muuten huutaa ja seuraamaan. Ilman poliisia eivät toki voi mitään muuta tehdä. Mutta periaatteessa voi vaikka pidättää, jos poliisi on mukana... Kyllä täällä näkee usein, on täällä aika paljon länsimaalaisia sairaanhoitajia, ja sitten tietysti lääkäreiden ja eri firmojen työntekijöiden vaimoja. Nykyään vähemmän huomiota kun ennen, mutta kyllä autot välillä tööttäilee. Ennen lähtivät jopa seuraamaan taksia, jossa istui länsimaalaisia...

   Poista
 5. Riad näyttää kuvissasi aika isolta, ainakin pinta-alaltaan. Kuinka suuri se oikeasti on? Siis asukasluvultaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, siitä onkin just tulossa postaus :-)

   Poista