12.10.2013

Helppo elämä ei ole alussa helppoa

Elämä täällä on periaatteessa aika helppoa, mutta alussa tietysti kaikki on aika hankalaa.


Me jo vähän epäillään Suvin kanssa että meitä testataan, tai kuvataan johonkin tosi-tv ohjelmaan ;-)

Ensin oli ne kivikovat patjat. Saatiin onneksi pehmeämmät jo muutaman päivän kuluttua. Kävi myös alussa ilmi, että meidän kämpästä puuttui yli puolet astioista, niitä jouduttiin odotteleman muutama päivä.

Pian huomasin, kun pistin reissumiehen pakastimeen, että sehän ei edes ole tarpeeksi kylmä. No, korjaaja kävi, mutta ei auttanut, ja saatiinkin "uusi" jääkaappi-pakastin systeemi. Nyt lämpötila laskee n -11,5c asti... Ja jääkaappi taas jäädyttää välillä ruokia.

Sitten keittiön allas ei enää vetänyt kunnolla, kun laski vettä toiseen altaaseen, nousi se ylös toisesta viemäristä. Sekin tultiin korjaamaan, mutta pari päivää myöhemmin huomattiin, että putkistosta vuotaa vettä allaskaappiin ja lattialle. Taas korjausmies paikalle.

Keskiviikkona meidän piti saada "relocation-allowance", eli muuttorahaa. Mutta, evätpä olleet muistanut laittaa orientaatiossa siitä tietoa palkkatoimistoon, eli ties milloin saadaan ne.

Suvi osti vedenekeittimen, se keittää vettä erittäin hitaasti, eikä edes sammuta itse itseään, kun vesi kiehuu. Leivänpaahdin temppuilee, on myös hidas, välillä tulee ihan tummaa leipää, välillä vaaleaa.


Ja joku neropatti on asentanut palovaroittimen lähes suoraan hellan yläpuolelle. Eilen ruokaa laittaessa (kahdella eri kerralla) se pärähti soimaan kolme kertaa. Ekalla kerralla tuli viisi sairaalan palomisetä, mutta muina kertoina vain yksi...


Ei meillä onneksi ole torakoita. Ainakaan vielä... Edellisessä kämpässä oli.

6 kommenttia:

 1. Sattuu ja tapahtuu.
  Oletteko ihan varmoja, etteivät kuvaa? Heh!

  VastaaPoista
 2. Varmasti joku testi, eihän kaikki voi olla rikki ;).

  Mistä paikasta toi kuvan kyltti on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihan muista, kun on viimekerralta, mutta luulen että se oli tunnelin suulla, mitä pitkin mentiin MCV:stä sairaalalle.

   Poista
 3. No onpas! Kurjaa, että täytyy käyttää energiaa kaikkeen tuollaiseen. Muutto jo itsessään kun vie mehut. No, jospa tästä eteenpäin sujuu kaikki kuin rasvattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Relocation allowance tulee kuulemma vasta viikon päästä...

   Poista