11.10.2013

Altaalla taas, missäs muuallakaan...

Tänään käytiin taas MCVn altaalla. Joka asuinkompleksilla on siis oma uima-allas, meidän E:n omalla on vain 6 aurinkotuolia, ja aurinkoakin vain jonnekin klo 14 asti. 

MCV:n allas taas on suurin, siellä on tarpeeksi aurinkotuoleja, ja aurinkoakin koko päivän. 

Hyppäsin tänään pää edellä tosta matalasta hyppyristä. Ennen olen vain hypännyt altaan tai laiturin reunalta. Enpä taida toista kertaa hypätä, tein jonkun ihme kuperkeikan vedessä...

MCVn altaalla on myös katos, jonka alla on grilli ja pöytiä. Siellä voi järjestää "kokoontumisia", tänäänkin siellä joku porukka grillaili ja lauloi karaokea. Ihan oli fiilis että oli jossain lomalla :-)


Se on kumma miten nopeasti sitä aklimatisoituu, vaikka lämpötila on laskenut nyt 2 viikossa vain muutaman asteen, niin enää ei tule altaallakaan niin kamala hiki kuin viime viikolla. 

Tällä viikolla on ollut tuulista ja yölämpötilat on enää jossain 20c paikkeilla. Päivisin siis edelleen n 30-35c. 

Riad on aavikon keskellä, ja ilma hyvin kuivaa, mikä tekee kuumuudesta paljon siedettävämpää. Sen takia täällä myös on talvella aika kylmä, yöllä voi mennä lähelle nollaa, päivällä n 15-20c. 

Kun tultiin suomen kosteata syksystä tänne totaaliseen kuivuuteen, tuntui se varsinkin nenässä ja huulissa. Nenä oli ihan tukossa, ja verta tuli niistäessä. Huulirasvaa on mennyt myös todella paljon. 


Nyt on jo vähän ruvennut helpottamaan, niistää pitää edelleen, mutta voi myös johtua siitä, että kaikki paikat, meidän kämppä mukaan lukien, on erittäin ilmastoituja, ja koko ajan siirrytään kylmästä kuumaan ja takaisin... Nytkin olen, suihkun jälkeen, ihan jäässä. Tarpeeseen on tullut mukaan otetut villasukat!

Joka tapauksessa, kaksi viikkoa täällä on mennyt todella nopeasti, ja viihdyn ihan hyvin, siitä huolimatta että monet asiat ei ole oikeen mennyt  putkeen. Mutta, siitä lisää seuraavassa postauksessa. 

Ostin tämmöisen muistutukseksi itselleni...

4 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoista lukea millaista siella on! Allasalue on siis varmaan suunnattu vain ulkomaalaisille? Miten te liikutte siella kaupungille tms.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allas-alueet on joo tarkoitettu asukkaille, toiset tietysti vain naisille ja toiset miehille. Kyllä täällä muutama saudinainenkin asuu, mutta tuskin käyvät altaalla :-)

   Takseilla kuljetaan, sairaalalla on tietty taksifirma, mitä kaytetään, mutta kyllä me käytetään myös ihan tavallsia takseja usein kun tullaan kaupasta kotiin, vaikka sitä sairaala ei suosittele... Lähiruokakauppaan toki kävellään, on parin sadan metrin päässä (ja kahden ison tien ylityksen...)

   Poista
 2. Tosi on kuinka nopeasti tottuu ilmastoon! Täällä on ollut n. 23C parina päivänä, ja minä olen vetänyt takkia päälle, aivan kuin paljasjalkaiset floridalaiset, heh. Voi olla, että kohta laitan talvikuteet päälle:-D

  Kiva lukea elämästäsi siellä! Järkkyä, että jo kaksi viikkoa!! Hyvä muistutus tuo kyltti... Kauniskin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eilen mentiin "leffaan" illalla, mulla oli huppari ja valkoinen "lab-coat" päällä, ulkona 29c, eikä mulla ollut kävelymatkalla liian kuuma :-)

   Poista