4.10.2013

Ahlan wa Sahlan!

Eli, tervetuloa!

Kohta viikko täälläoloa takana, tänään perjantaina alkaa viikonloppu, joka täällä siis nykyään pe-la, ennen se oli to-pe. Arvatenkin olen täysin sekaisin päivistä... Tänään on siis pyhäpäivä, ja nytkin rukouslauluja kuuluu jostain minareetista, vaikka päivän toinen rukousaika onkin vasta tunnin kuluttua.

Me (minä ja suomalainen Suvi) lennettiin tänne viime lauantaina Istanbulin kautta, Turkish Airlinesilla. Täytyy kyllä kehua, koska meillä oli paikat koneen takaosassa, ja siellä yksi afrikkalainen mies haisi niin järkyttävästi hielle, että ihan silmiä kirveli. Valitin stuertille, ja pian saimmekin siirtyä eturiville, business luokkaa oli siirretty rivi eteenpäin. Myös muutama muu vaihtoi paikkaa...


Istanbulissa meillä oli 3,5h odotus, ja sieltä lennettiin vielä 3h Riadiin. Koneen laskeuduttua puolenyön aikaan me laitettiin mustata kaavut, eli abayat, päälle jo koneessa.

Jo ennen maahantulotarkastusta oli sairaalan edustaja meitä vastassa, oli oikein kyltti meidän nimillä. Täytettiin maahantulokaavake, ja edustaja vei meidät lyhyinpään jonoon. Sitten tarkistettiin viisumi, otettiin sormenjäljet ja valokuvat.

Maahantulotarkastuksen toisella puolella oli joku sairaanhoitaja meitä vastassa, ja vei meidät sairaalan omaan huoneeseen, jossa seuraava henkilö antoi meille meidän infopaketit ja asunnon avaimet. Pieneksi pettymykseksi en päässyt haluamaani D-kompleksiin (jossa asuin viimeksi), mutta onneksi päästiin Suvin kanssa samaan asuntoon.

Mentiin sitten minibussilla kämpille, kyydissä oli myös kourallinen muita tulokkaita, ja meidän kompleksi (E) oli viimeinen, joten oltiin kämpillä vasta n klo 2.30 aikaan.

Mun huone ennen IKEAn reissua. Kahden puhelimen ja koneen välillä jonglööraamista ;-)

Kämppä on ihan kiva, tosin todella pieni verrattuna edelliseen. Kummallakin on onneksi omat kylppärit, ja sairaalakin on vain 5 min kävelyn päässä, kun D:stä se on n 20 min.

Kämpässä meitä odotti myös ruokapaketit; oli leipää, teetä, riisiä ym.


Mutta sänkyjen patjat oli ihan älyttömän kovia, ihan kuin olisi lattialla nukkunut. Onneksi saatiin uudet eilen, viime yönä tulikin ihan hyvin nukuttua!

5 kommenttia:

 1. Mitenkäs teidän työn on lähtenee käyntiin, vai onko vielä edes alkanut?
  Ulkona taitaa olla lämpöä, vaikka meille tänne jakaa.
  Hyviä hetkiä asuntoon asettumisessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Orientaatiossa ollan vielä, kirjoittelen huomenna siitä lisää :-) Ja kyllä, n 35c tällähetkellä! Juuri tultiin altaalta.

   Poista
 2. Siellä on kumminkin varmaan kunnon ilmastoinnit, ettei tule sisätiloissa kuuma.

  Olipa ystävällistä, että teille oli ruokapaketitkin varattu.

  Onko siellä paljon suomalaisia töissä samassa sairaalassa?

  Kuinka pitkä teillä on tuo orientaatiojakso?

  Asutko sitten koko ajan tuossa asunnossa? Vai voiko vaihtaa muualle? Asuuko kaikki ulkomaalaiset työntekijät sairaalan asuntoloissa? Tuleeko teille minkälaisia kuluja asumisesta?

  Miten siellä on kaupoissa valikoimat? Saatko kaikkea sellaista mistä pidät?

  Kauheesti kysymyksiä...

  Onnea ja iloa uuteen eloon!

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen kotiin! Mä voisin jatkaa tätä kysymyslistaa.. Onko ne asuntolat lähinnä ulkomaalaisille tarkotettuja? Sielä voitte huoletta ilmeisesti olla ilman abayaa? Ja uida :)

  Mukavaa työnalkua sinne!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Postailen huomenna lisää, ja vastailen teidän moniin kysymyksiin :-)

  VastaaPoista