25.9.2013

Arabiteemaiset läksiäiset

Lauantaina pidin läksiäiset mun kavereille. Samalla ne oli tyttöjen-ilta, ja myöskin "pre-nelikymppiset", sen kummemmin tulen nelikymppisiä tuskin viettämään. Kutsuttuja oli 23, paikalle saapui 19, niin läheltä kuin aika kaukaakin!Ilta oli todella mukava, ja oli ihanaa nähdä joitain ystäviä vuosien jälkeen, yhtä en ollut nähnyt 7 vuoteen, kahta noin neljään.

Tarjosin arabialaista ruokaa;


Hummusta (itsetehty) ja Baba Ganoushia (säilykepurkista) dipattavaksi, viininlehtikääryleitä,


Kana-Shawarmaa pitaleivällä,

Tabouleh

Taboulehia, itsetehtyjä juustonyyttejä, eli sambousek, Falafeliä kasvissyöjille,

Baklava

Baklavaa, Saudi-Arabialaisia taateleita ja taatelikeksejä, sekä itsetehtyä Basbousaa

Basbousa

"Lapin Rilla"-rieska toimi erinomaisesti arabialaisen leivän sijasta dippailuun.

Hakaniemen metroasemalta löytyi arabialainen kauppa, mistä ostin mm baklavan ja baba ganoushin.

Yllätyksenä ystäville olin tilannut itämaisen tanssijan! Amina (jonka kotisivut löytyy täältä) esiintyi ensin n 15 min, sen jälkeen hän piti meille pienen oppitunnin. Olen yrittänyt vatsatanssia ennenkin, ja voin sanoa että on se kyllä ihan mahdottoman vaikeaa... Mutta Amina oli todella taitava ja mukaansatempaava, ja esitys kruunasi kyllä illan.
Sain myös hauskoja, tarpeellisia ja oivallisia lahjoja, suurin osa siis tarkoitettu mukaan otettavaksi. Yksi ystävä mm muisti, että raahaan Suomesta aina tiettyä hammastahnaa, ja sain sitä tuubin :-) On mulla kyllä niin ihania ystäviä, kova ikävä kyllä tulee!10 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tosi kivoilta laksiaisilta! Voimia loppurutistukseen ennen lahtöa ja taalla jo odotetaan innolla postauksia arjesta siella toisaalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunhan saan siellä taas netin, niin postailen kyllä heti :-)

   Poista
 2. Ihanan kuuloiset läksiäiset ja ystävät<3 Varmasti haikea lähteä, vaikka sitä odottaisitkin - ainakin näin itse koen lähdöt... Jaksuja viime päiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, innoissani ja haikeana, ja jännittää tietty myös. Mutta kauhea kiire koko ajan, ei oikein ehdi jännittää eikä miettiä... Ja kiitos!

   Poista
 3. Minnepäin Saudeissa olet menossa? Entäs kauan meinaat siellä tällä kertaa olla? Kivat läksiäiset sulla, onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Riadiin, aavikon keskelle. Pari-kolme vuotta olisi tarkoitus siellä viihtyä.

   Poista
 4. Ihanat läksiäiset! Täällä odotellaan kans innolla päivityksiä uusilta pelipaikoilta! Turvallista reissua!

  VastaaPoista
 5. Voi hyvännäköisiä eväitä ja mukavalta vaikuttava meno läksäreissä! Rohkea kyllä olet, kun noinkin pitkäksi aikaa lähdet, mutta innolla odotan kyllä kuulumisia paikan päältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No, tuttuun paikkaanhan on helpompi tulla :-)

   Poista