22.7.2013

Pärnu

Oltiin ystäväni H:n, ja H:n tyttären, kanssa Pärnussä neljä päivää. Reissu oli kiva, vaikka sää ei meitä nyt ihan hellinnyt, eikä päästy rannalle makoilemaan, joka kuitenkin oli ollut osa matkasuunnitelmaa...

Oli kiva nähdä muutakin Viroa, kuin vain Tallinna, nyt tuntuu siltä että on oikeasti käynyt Virossa. Tallinna on ihana kaupunki, mutta eipä se hirveesti tunnu siltä että olisi ulkomailla.

Mentiin Tallink Star laivalla, jossa meillä oli aamupala-buffet. Se oli ihan ok, nälkä lähti, mutta siinäpä se. Matka oli nopea, vain kaksi tuntia, mutta siinäkin ajassa monet vessat ehti mennä tukkoon, vesi lainehti lattioilla, ja jonot olivat toooooodella pitkät. Palautetta lähtee Tallinkille siis!

Tallinnasta jatkettiin bussilla Pärnuun. Matka kesti jotain 1,5h. Suurin osa matkasta ajettiin Via Balticaa pitkin. Oltiin kuviteltu se isoksi moottoritieksi, mutta se olikin vain kaksikaistainen "kylätie". Mutta mikäs siinä. Oli kiva katsella maisemia ja nähtiinkin monta kattohaikaraa pesissään, vaikken onnistunutkaan niitä ikuistamaan kameralla. Kumma että niitä mustavalkoisia kattohaikaroita on heti Tallinnan etelä-puolella, mutta Suomeen ne eivät ole pesineet.Pärnussa majoituttiin St Petersburg nimiseen, keskiaikaiseen hotelliin. Sisältä hotelli oli kyllä ihan moderni, se oli remontoitu keskiaikaiseen tyyliin. Henkilökuntakin oli pukeutunut keskiaikaisiin vaatteisiin.


Aamupala kuului hintaan, se tarjottiin viereisessä Seegi Maja-ravintolassa, jonne pääsi sisäkautta hotellista. Astiat olivat "keskiaikaisia", ja ruoka oli ihan ok. Valinnanvaraa kyllä oli jonkinverran, mutta oli aika lihapainoitteista (pekonia, kokonainen broileri, salamia tai vastaavaa jne), mutta kyllä siellä oli kahtena aamuna kolmesta myös lohta. Sillejä oli myös, sekä tietty juustoa, puuroa ja jugurttia. Kasviksia ja hedelmiä olisi saanut olla enemmän.
Hotelli oli ihan hyvä, ja sijaitsi lähellä kävelykatua. Muutenkin Pärnu oli kivan kompakti kaupunki, lähes kaikki oli kävelymatkan päässä.


Ensimmäisenä päivänä oli aurinkoista ja lämmintä, mutta sitten sää muuttuikin epävakaaksi ja viileäksi. Shoppailtua tuli jonkinverran, ja käytiin kampaajallakin. Leikkautin hiukset, ja olen todella tyytyväinen; olen ehkä kerran tai kaksi saanut Suomessa juuri tälläisen kampauksen, jota aina toivon (vaikka käyn samassa kampaamossa...). Hintaa leikkaukselle tuli kokonaiset 12€! Meillä ei ollut ajanvarausta, mutta saatiin silti ajat Margitin Juuksurisalongiin (Pühavaimu 17) lähes samantien. Voin todellakin suositella paikkaa!


Yhtenä päivänä käytiin ortodoksisessa kirkossa. "Less is more" ei kyllä taida päteä ortodoksisille...
Matkalla myös syötiin todella hyvin. Kovin oli halpaa, ruoka-annokset, jotka oli ihan runsaita, maksoi n 8-10€, siideri n 2-3€. Oltiin todella tyytyväisiä ruokiin jota syötiin.

Tämän ravintolan lasitettu terassi oli mukava, ja lohikeitto herkullista!

Rannalla sijaitsevaan Steffaniin pitää lähes aina jonottaa, mutta pizzat olivat todellakin sen arvoisia. Ja mä en edes ole mitenkään erityisen ihastunut pizzoihin...

Eli, kaikenkaikkiaan oli kiva ja mielenkiintoinen reissu, mutta harmittaa vaan ettei ollut rantakelejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti