15.6.2013

Voihan vihurirokko...

Saudeja varten olen joutunut käymään kaiken maailman lääkärintarkastuksissa; on otettu mm keuhkoröntgen,  papa-koe, kuppa- HIV- ja tuberkuloositestit, sekä tehty perusteellinen lääkärintarkistus.

Verta on otettu putkikaupalla. Mulla on erittäin haastavat suonet, ja mua pistikin kaksi kokenutta labrahoitajaa yhteensä kuusi kertaa, kunnes vihdoin kämmenselästä saivat verta, mutta vain 8 putkea, vaadittavan 13 sijaan. Onneksi veri silti riitti, eikä tarvinnut pistää enempää.

Kuva täältä

Viime viikolla kävin sitten taas yleislääkärillä, joka täyttäisi 5-6 kaavaketta lähetettävksi Saudeihin, niin viisumia, kuin työterveyshuoltoakin varten, mutta yksi labravastauksistani sisälsikin yllätyksen; vihurirokkoa ei voinut poissulkea! Muthan on tietysti rokotettu lapsena, ja olen saanut rokotteen myös vuonna 2001, ennen ensimmäistä Saudikeikkaa, joten vähän ihmetyttää. Näyte oli lähetetty jopa THL:llekin.

THL kehotti uuden näytteen ottamista. Tottakai halusin sen myös, koska tommoinen ihme labravastaus voisi vähintäänkin siirtää Saudeihin lähtöä kuukaudella, kun työterveyshuolto ihmettelee vastausta... Oletin kylläkin että näyte olisi ilmainen, koska se piti uusia, mutta ei tietenkään, 50€ maksoin siitäkin ilosta. Huoh. Tähän mennessä on lääkärikuluhin mennyt jo yli 1000€... Saan toki sitten 3kk koeajan jälkeen $500 takaisin välitystoimistolta, mutta se kattaa vain n kolmasosan maksuista, eikä se muutenkaan tällä hetkellä paljon auta, kun on ihan persaukinen...

Uusi lääkäraika vasta viikon kuluttua maanantaina, joten siihen asti saan nyt elää jännityksessä.


3 kommenttia:

 1. Moikka. Törmäsin sun blogiin, kun tässä keväällä päätin hakea saudeihin töihin ja etsin netistä infoa. Eilen sain työtarjouksen ja tänään tuli sähköpostiin taas kasa kaavakkeita täytettäväksi ja myös nuo lääkärintarkastus kaavakkeet. Nyt kun luin tän sun kirjotuksen, niin kyllä henki salpaantu; yli 1000e lääkärikuluihin!? Huh. Toivottavasti saat asiat pian kuntoon, tsemppiä! Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kiitos!

   Jotkut oli saanut osan testeistä tehtyä työterveyshuollon/TKn kautta, joten kannattaa kokeilla, laskee hintaa kyllä reilusti!
   Mihin menet töihin? Mä menen Riadiin. Tsemppiä sinnekin!

   Poista
  2. Riadiin oon kans menossa, kunhan nyt saa nää kaikki tarvittavat paperit kuntoon :)

   Poista