13.5.2013

Tukholma ja Helsinki

Kaksi upeaa, kesäistä kaupunkia. Niistä tulikin oikein kunnolla nautittua!

Julie tuli keskiviikko-iltana, ja torstaina lähdettiin Tukholman risteilylle. Tukholmassa oli aurinkoista ja +23c lämmintä. Ihanaa!Kungsträdgårdenista löytyi upeita, kukkivia kirsikkapuita! Tätä en ollut ennen tiennyt.


Ja olihan siellä muutama muukin ihminen...

Upeaa saaristoa

Menomatkalla syötiin buffetissa, ja mentiin aikaisin nukkumaan, koska Julie oli flunssassa. Paluumatkalla käytiinkin sitten ensin yökerhossa mansikka margaritoilla. Siellä tanssi joku venäläinen tanssiporukka. Olivat siis matkustajia, mutta tanssivat bändin tahtiin todella taitavasti. Niitä oli kiva katsoa, bändi kun ei soittanut mitään erityisen hyvää musiikkia...

Jääkiekko-ottelun jälkeen trubaduuri soitti pubissa, ja mentiin kuuntelemaan sitä. Oli taas todella hyvä! Pubissa myös törmättiin tähän outoon otukseen:


Helsingissäkin oli lauantaina hieno ja lämmin sää. Shoppailtiin ensin kauppatorilla. Tai no, Julie shoppaili. Mä suunnittelin mitä kaikkea ostan myöhemmin, mukaan Saudeihin otettavaksi ;-)

Juotiin torikahvit ja sitten kierreltiin vähän kaupungilla. Julie shoppaili lisää, mm Luhtan pyyhkeitä, Julie on täysin hullaantunut niihin, ja ostaa niitä joka kerta :-) Ne on kyllä todella hyviä, niitä mäkin käytän.
Käytiin syömässä Zetor-ravintolassa, josta saa perinteistä suomalaista ruokaa. Vien sinne aina ulkomaalaiset vieraat, mutta Julien kanssa ei oltu siellä vielä käyty. Ensimmäisen kerran kun hän kävi Suomessa, syötiin Lappi-ravintolassa. Ravintola oli ihan kiva, ja ruoka hyvää, mutta hyvin kallis. Zetorissa taas annokset ovat valtavia ja hinta kohdillaan.

Zetorin sisustus on aika "mielenkiintoinen", siellä on mm pari traktoria ja vanhoja suksia...


Illalla käytiin vielä (vihdoin) katsomassa Tarantinon "Django Unchained". Suosittelen. Mutta, vain jos pitää Tarantinon elokuvista.

3 kommenttia:

 1. Olipa varmaan ihana vierailu ystävälläsi! Ilmat ainakin suosivat matkalaista. Toista on täällä. just äsken tuli taas taivaan täydeltä lunta...

  VastaaPoista
 2. Siis voi ei! Eikö sen lumentulon pitäisi jo loppua :-(
  Ja todellakin, harvinaisen hyvä tuuri oli sään kanssa. Mun kolmena edellisenä kertana Tukholmassa on ollut huono sää, joten oli mullekin vaihtelua :-)

  VastaaPoista
 3. Minä kävin Tukholmassa viime vuonna huhtikuun lopussa, ja silloin oli noiden kirsikankukkien takia joku japanilainen juhlakin keskustassa. Tajusin minäkin ne kukat silloin ensimmäistä kertaa. :)

  Samaa mieltä Zetorista. Suosittelin sitä juuri eilen ulkomaalaiselle kaverille, joka käy kesällä Suomessa.

  VastaaPoista