12.3.2013

Sitä vihreämpää ruohoa etsimässä...

...tai tässä tapauksessa kai hienompaa hiekkaa, tai jotain... Olen nimittäin taas päättänyt lähteä ulkomaille töihin!


Viime keskiviikkona oli haastattelu, ja perjantaina, junassa matkalla kampaajalle, sain työtarjouksen. Syyskuun lopulla lähden taas aavikon keskelle, Saudi-Arabian pääkaupunkiin, Riadiin, töihin.

Sairaala sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa. Kuva sairaalan ulkopuolelta, taustalla kaksi pilvenpiirtäjää, Kingdom Tower ("Pullonavaaja" vasemmalla) ja Faisalia (oik)

Sairaala on sama kuin viimeksikin, toinen maan kahdesta huippusairaalasta. Aion tehdä kahden vuoden sopimuksen, mutta tarkoitus olisi jäädä 3-5 vuodeksi. Mutta enpä nyt kuitenkaan lupaile mitään ;-)

Kun pari vuotta sitten palasin Suomeen, oli mulla vakaa tarkoitus asettua aloilleni. No, kolme talvea putkeen Suomessa, ja ajatus neljännestä tuntuu täysin ylitsepääsemättömältä. Saan vielä viettää ihanan kesän Suomessa, ja vuoden ahdistavimpaan aikaan lähdenkin sitten aurinkoon ja lämpöön. Bonuksena vielä ilmainen asunto ja erinomainen verovapaa palkka. Ja lomaakin n 8 viikkoa vuodessa!

Laitoin toiveen että saisin asua samalla asuinalueella kuin viimeksi (sairaala-alueella on muutama eri asuinalue)

Suomea tulen toki paljon kaipaamaan, Suomen kesää ihanampaa asiaa ei ole, ja tietenkin perhettä ja ystäviä, sekä maailman parhaita työkavereita ♥ Mutta, kaikkeahan ei voi saada. Lomaa Saudeista saa silti niin paljon, että Suomessakin voi onneksi käydä pari kertaa vuodessa.

Olen aina haaveillut ulkomailla asumisesta, mutta erinäisistä syistä aina palannut Suomeen. Silti koen täällä itseni usein vähän ulkopuoliseksi. Tuntuu että mulla on esim välillä ihan eri huumorintaju kuin monilla, mm Putousta en seuraa, en vain koe sitä mitenkään hyvänä ohjelmana, vaikka siinä ihan hauskoja sketsejä, ja hahmoja, välillä onkin. En todellakaan ymmärrä miten aikuiset ihmiset hullaantuivat jostain Munamiehestä, ja menivät "tapaamaan" häntä jossain tapahtumissa...

Ja musiikista puhumattakaan. Pidän monesta suomalaisesta bändistä ja esiintyjästä, mutta vielä enemmästä en pidä. Onneksi Suomella on sentään tänä vuonna, pitkästä aikaa, ihan ok edustaja Euroviisuissa.

Suomesta jään kyllä myös taas kaipaamaan siisteyttä, tehokkutta, täsmällisyyttä, luotettavuutta ja rehellisyyttä.

Syvällisempiin asioihin en aio tässä sentään paneutua, mutta olen siis taas hyvin innoissani lähdössä ulkomaille töihin, matkustamaan sydämeni kyllyydestä, ja kokemaan uusia kokemuksia.

Kyllä, sairaala-alueen ulkopuolella joudun kulkemaan kaapu päällä, mutta huivia ei sentään tarvitse käyttää, se pitää vain olla mukana, jos "uskonpoliisi" pyytää peittämään pään.

 
Saudeihin on aika helppo palata, koska maa, ja sairaala, on jo tuttu, ja muutama ystäväkin (mm Blue Abaya-blogin Layla), sekä kourallinen tuttuja, asuu vielä siellä. Mutta, sitä ennen on edessä vielä hyvin pitkä, ja aika hankala, paperisota...

10 kommenttia:

 1. Olipa hienoa, että työpaikka järjestyi. Ja vielä tutusta paikasta. Ja noin pitkillä lomilla ehtii varmaan oikein hyvin Suomeen ja kaikkialle muuallekin. Matkustaminen sinne sun tänne ei varmaan tunnu yhtään pahalta ;).

  Onko eläminen siellä kallista vai jääkö rahaa säästöön, kun saat asunnonkin ilmaisena? Millasita siellä on elämä työn ulkopuolella? Joutuuko ulkomaalaiset elämään kovin rajoitettua elämää? Tämä on todella mielenkiintoista minusta.

  Toivottavasti jatkat kirjoittamista sieltäkin sitten! Olisi jännittävää seurata elämääsi eteenkin päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä matkustelua odottelen kyllä eniten :-) Lämpimien talvien lisäksi...

   Taidan kirjoittaa oman postauksen noista sun kysymyksistä! Mutta joo, eläminen suht halpaa ja rahaa jää helposti säästöön. Ja tekemistä riittää, vaikka hieman rajoittunutta elämä onkin.

   Poista
 2. Jännää! Minäkin toivon saavani lukea seikkailuistasi Saudeissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla on tarkoitus jatkaa tätä blogin pitämistä myös Saudeista :-)

   Poista
 3. Onneksi olkoon! Minullakin on mielessä, että joskus pitää palata Suomeen, koska ei lopulta ole kotimaan voittanutta, mutta yhtä vahvasti olen sitä mieltä, että uusien kokemuksien perään vain jos rahkeet riittävät. :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut työpaikan johdosta!
  Innolla jään odottelemaan päivityksiäsi sieltä, joskaan unohtamatta lainkaan aikaa ennen muuttoa. =)
  Johan tässä on tullut vuosia seurattua elämääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiva että on näinkin kauan kiinnostusta riittänyt :-)

   Poista
 5. Kirjoitin jo yhden kommentin mutta "julkaise"-nappia painaessa se hävisi taivaan tuuliin. Mikä ihme tätä bloggeria taas vaivaa...
  Noh jos se kommentti ei sieltä ilmesty, niin tässä sama teksti uusin sanoin...
  Näitä sun vanhempia tekstejä on niin kiva lueskella kun huomaa niin paljon samoja mietteitä asioista (Suomesta ja suomalaisuudesta) niinkun jo aiemminkin totesin. Mulla on ihan sama ongelma kun joku "pakottaa" katsomaan Putousta tai Kummelia tai Sami Hedbergin sketsejä, etten yhtään tajua mitä hauskaa siinä on. Lähinnä tunnen vaan myötähäpeää ja ulkopuolisuutta kun kaikki muut ympärillä nauraa niille jutuille....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Kävin nopsaa vilkaisemassa sun blogia, mutta täytyy lukea se ajan kanssa paremmin läpi :-)

   Poista