23.3.2013

Paperitöitä, ja lisää paperitöitä...

Papreitöiden määrä, mikä vaaditaan ennen kuin viisumi on kädessä, ja olen valmis lähtemään Saudeihin, on aikamoinen.

Ensimmäisestä kerrasta en kauheasti muista, koska siitä on jo lähes 12 vuotta, mutta viimekertaiseen (2008) verrattuna, määrä on lisääntynyt jonkinverran.

Tähän mennessä olen ollut yhteydessä nykyiseen ja kahteen entiseen työnantajaan (Ruotsi ja Saudi), lähiesimiehiin suositusten osalta, sekä henkilöstöhallintoon sairauspoissaolojen takia. Niitä ei onneksi ole paljon ollut.

Monisivuiset hakemukset ja osaamisalueet täytin jo ennen haastatteluja. Niitä oli siis kaksi, välitystoimiston pre-check haastattelu (puhelimen välityksellä), ja sairaalan edustajan oikea haastattelu (Skypen välityksellä), jossa lähinnä juttelimme niitä näitä, kun kävi ilmi että olen ollut samalla osastolla ennenkin töissä.


Kuva täältä

Olen myös suorittanut Oxfordin englannin-testin. Se ei ehkä ollutkan ihan niin helppo kun kuvittelin, mutta läpäisin sen kyllä. Tein sen kyllä vähän työn ohessa, ja olisi varmaan ollut helpompi tehdä se rauhassa, keskittyen. Viime kerralla pystyin käyttämään mun muutaman vuoden vanhaa IELTS-testiä, josta sain todella hyvän arvosanan, mutta nyt se oli jo aivan liian vanha.

Tutkintotodistuksenihan on jo käännetty englanniksi vuosia sitten, mutta yksi työtodistus pitäisi vielä käännättää englanniksi. Sairaanhoito-opistoon on lähetetty kaavake, jossa he vahvistavat koulutukseni. Lisäksi olen hakemassa rikosreksiteriotteita kaikista maista joissa olen asunut, sekä Valviran lisäksi myös Ruotsin viranomaisilta todistusta, että saan edelleen työskennellä sielläkin sairaanhoitajana.

Seuraavaksi on kesäkuussa vuorossa todella kattavat lääkärintarkastukset, verikokeista aina keuhkokuvaan ja tuberkuloositestiin asti...

Viisumi on voimassa kolme kuukautta, enkä saa irtisanoutua ennenkuin mulla on viisumi, koska sen myöntäminen voi olla kiinni yhden pienen testin, tai paperin, puuttumisesta. Joten viisumia haen heinäkuun lopulla.

Sitä ennen on haettava vielä uusi passikin, kun edellinen menee vanhaksi vuoden kuluttua, ja on helpompaa kun ei heti tarvitse olla sitä uusimassa.


Sain myös ison läjän opiskelumateriaalia, pitää, taas kerran, opiskella lääkkeitä ja laskuja, koska Saudeissa odottaa tentti. Aloitan 10 päivän orientaatiolla, jossa luennoidaan ja opiskellaan eri aiheita, ja lopuksi on muutama kirjallinen- ja näyttökoe. Viimeksi ne ainakin oli aika helppoja, toivottavasti edelleen ;-)

Lisäksi pitäisi myös prepata arabiaa. Tämä siis ihan vapaaehtoista. Osaan siis jonkinverran, mutta en pysty keskustella arabiaksi. Osaan laittaa jotain sanoja peräkanaa, ja tulla ehkä ymmärretyksi. Taksikuskeja olen kyllä aika hyvä neuvomaan! Paljon sanoja olen unohtanut, joten ihan hyvä vähän prepata. Ja ehkä tällä kertaa voisin jopa osallistua sairaalan järjestämälle arabian kurssille, vaikka sitten toisena vuonna.6 kommenttia:

 1. On siinä tosiaan byrokratiaa hoidettavana! Moneen muuhun maahan pääsee varmaan paljon vähemmällä paperityöllä, olettaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Vaan mitä olen vähän katsonut, niin luulen että Australiaan vaaditaan vielä enemmän!

   Sinänsä toki aika helppoa kun välitystoimisto auttaa ja kertoo mitä kaikkea pitää olla, ja itsekin muistan vielä mistä/miten esim hain Englannista rikosrekisteriotetta, ja netistä löytyy vastaus kaikkeen :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Jep! Ja nyt vaan odotellen kaiken maailman todistuksia ulkomaita, et pääsis eteenpäin...

   Poista
 3. Järkkyä, siis joudut hakemaan ulkomailtakin todistuksia, ettei ole rikosrekisteriä siellä asuessasi? Tsemppiä papertöihin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Onneksi on internet ja onneksi aloitin prosessin hyvissä ajoin...

   Poista