25.1.2013

Taas olisi aika haasteelle, osa 1

Sain today i blogin Tarjalta haasteen. Kiitos siitä, tykkään vastailla kaiken maailman kysymyksiin :-) 

Säännöt menevät näin:

-Kerro 11 asiaa itsestäsi
-Vastaa haastajan 11 kysymykseen
-Keksi 11 uutta kysymystä
-Haasta 11 bloggaajaa (joilla on alle 200 lukijaa)
-Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät

Koska olen jo useaan otteeseen kertonut asioita itsestäni, ja niistä muutenkin varmaan ihan liikaakin kirjoittanut, listaankin 11 lempimaatani ja/tai kaupunkia. Ei muuten missään järjestyksessä, mutta ikuinen lempparini on tietysti ykkösenä.

1. New York. En tykkää suurkaupungeista enkä ihmismassoista, mutta New Yorkissa nuo eivät haittaa. Kaupunki, jossa on aina jotain uutta nähtävää ja ihmeteltävää, ja helppo kulkea ja suunnistaa ♥
(Ja vihdoin opin tekemään tännekin sydämen!)


2. Thaimaa. Kaksi kertaa olen käynyt, toisen kerran olin Phuketin Kata Beachillä, josta tykkäsin enemmän kuin Bangkokista tai Hua Hinistä. Ystävälliset ihmiset, mahtava sää, herkullinen ja halpa ruoka, ja ihanat hieronnat. Ehdottomasti vielä joskus Thaimaahan. 

3. Safari Keniassa oli mukava ja ikimuistoinen kokemus. Jos vielä joskus pääsen safarille, niin silloin haluan yöpyä teltassa!

4. Machu Picchu Perussa. Olin halunnut päästä sinne jo yli 10 vuoden ajan, ja paikka kyllä täytti kaikki odotukseni. 


5. Galapagossaaret. Ei varmaan vaikeaa arvata että ne on tällä listalla. Uskomattomia ja ainutlaatuisia kohtaamisia villien eläimien kanssa.

6. Petra, Jordania. Myös paikka jonne olin vuosikausia halunnut. Mielenkiintoinen paikka, ja muutenkin oli hyvä reissu koko maassa, kaikenkaikkiaan.


7. Playa del Carmen, Cancun, Meksiko. Upeat valkoiset hiekkarannat (vaikkei meidän hotellissa ollutkaan), hyvä sää, ja todella herkullista ruokaa. Ja tykkään espanjan kielestä. Varmasti megaluksushotelli lisäsi paikan mahtavuutta :-)

8. Cambridge, Englanti. Kaunis ja idyllinen kaupunki, mutta eiköhän listalle pääsyn suurin syy ole se että asuin siellä 2,5 vuotta!

9. Tukholma. Jep, suurkaupunki sekin, ja aivan liikaa ihmisiä. Mutta siinä on vain jotain, rakastan käydä siellä. Onhan sielläkin tullut vietettyä aika paljon aikaa.

10. Kreikka. Vain kerran olen käynyt, Corfulla, mutta jätti jäljen sydämeeni. Kreikkaankin on vielä siis joskus päästävä.

11. Suomi. On täällä vain niin paljon ihania paikkoja, ihanista ihmisistä puhumattakaan. Lempipaikkoja mm jokakesäinen vuokramökki, Helsinki (kesällä) sekä Kuusamo, josta ystäväni H on kotoisin. Silloin kun asun ulkomailla, on Suomi se maailman paras paikka. Kesällä. Talvella, not so much...
Tässä vastaukset Tarjan kysymyksiin:

1. Mikä on pienin ja mikä on suurin paikkakunta, jossa olet asunut? 

Pienin taitaa olla Rosersberg Tukholman pohjoispuolella, jossa asuin 6kk kun olin siellä töissä vuonna 2010. Suurin on varmasti Saudi-Arabian pääkaupunki Riad.

2. Lähtisitkö mieluiten hiihtämään, luistelemaan vai lumikenkäkävelylle?

Ööh, en kyllä mihinkään näistä, mutta jos olisi pakko niin voisin kokeilla lumikenkäilyä, koska sitä en ole koskaan tehnyt.

3. Oletko koskaan ostanut mitään, jonka hankintaa kaduit jo kassajonossa ennen sen maksamista? 

Varmasti! Mitään ei kyllä tule mieleen, mutta aika varma silti olen...

4. Lempiketsuppimerkkisi? 

Käytän hyvin, hyvin harvoin, mutta varmaankin Heinz. Nuorena olin allerginen säilöntä-aineille, ja käytettiin vain Heinzia. Eh, katsoin jääkaappiin, ja sieltä löytyikin Felix! Säilöntäaineeton, sekin.

5. Oletko tehnyt elintestamentin?

Kyllä, jo opiskeluaikoina.

6. Uskotko karmaan? 

Kyllä! Ja ihan oikeasti luulin että olisin saanut hyvää karmaa kun olin vapaaehtoistöissä. Sitä odotellessa...

7. Jos et voisi asua missään länsimaassa, mihin muuttaisit asumaan ja miksi? 

Varmaan Thaimaahan. Yllämainitsemistani syistä.

8. Jos et ole koskaan käynyt Hollannissa, minkälaisia ennakkokäsityksiä sinulla on maasta? Jos olet käynyt/asut Hollannissa, miten ennakkokäsityksesi muuttui? 

Kävin Hollannissa ystäväni kanssa vuonna '97 hänen suomalaisen ystävänsä ja tämän hollantilaisen miehen luona. En muista oliko minulla silloin ennakkokäsityksiä, enkä voi sanoa muuttuiko ne. Sorry.

9. Ovatko kaikkein läheisimmät ihmisesi hyvin samanlaisia vai kovin erilaisia kuin sinä? 

Molempia. Tai no, ei kyllä kukaan ole ihan samanlainen kuin minä, mutta samoja piirteitä on monessa, ja jotkut taas täysin erillaisia. 

10. Jos voittaisit arpajaisista matkan Pariisista Vladivostokiin ja takaisin junalla (+kaikki muut kulut kuuluisivat palkintoon), lähtisitkö tuolle matkalle? 

No ihan varmasti!

11. Mikä on mielestäsi paras kehu tai kohteliaisuus, jonka olet saanut?

Pari kuukautta sitten eräs työtoverini kehui ammattitaitoani, ja muutenkin, se oli kyllä yllättävää ja sydäntä lämmittävää. Mutta kyllä kaikki kehut on mukavia ;-)

En nyt haasta ketään, tähän oli vain niin kiva vastata!

4 kommenttia:

 1. Paikat 3-6 on minulla "joskus vielä tuonne menen"-listalla, mutta vielä ei ole tullut käytyä. Cancun taas ei ole korkealla omalla "pakko käydä"-listalla, mutta mietitään juuri nyt, pitäisikö sinne kuitenkin lähteä, kun ollaan näin lähellä ja kaikki paikalliset sitä suosittelevat. :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin kyllä suosittelen, mutta siis Playa del Carmenia, ei niinkään itse Cancunia :-)Varsinkin kun ne Chichen Izan maya-rauniot on suht lähellä.

  VastaaPoista
 3. Oli hauskaa lukea sun vastaukset. :) Ja muuten, yllätät aina sillä miten paljon oletkaan matkustellut ja nähnyt maailmaa.

  VastaaPoista
 4. Heh, yllättää se mutkin aina välillä, kun oikein miettii. Mutta toisaalta, jäljellä on niiiiiiiin paljon paikkoja, joissa olisi vielä "ihan pakko" käydä...

  VastaaPoista