27.1.2013

Haastetta osa 2

Myös Sanna From Holland with Love-blogista oli saanut edellisessä postauksessa mainitun haasteen. Sanna ei henkilökohtaisesti haastanut mua, mutta haastoi bloginsa lukijat, ja kuten sanottuna, koska tykkään vastata näihin, vastaan myös Sannan kysymyksiin :-)

1. Miten päädyit nykyiseen työhösi/opiskelupaikkaasi?

Olin töissä toisessa sairaalassa pääkaupunkiseudulla, enkä viihtynyt yhtään. Mulla oli 2kk soppari, ja sopparin viimeisellä viikolla päätin lähteä, vaikkei uutta työtä ollut vielä tiedossa. Oli toukokuu 2001, ja töitä oli alalla jo vähän paremmin kuin muutama vuosi aikaisemmin, mutta ei todellakaan kuten nyt. Hain töitä toiselta osastolta, mutta sainkin töitä osastolta jossa olen nyt. Ja siellä olen viihtynyt, ja sinne aina palannut ulkomailta :-) 

2. Mikä on rohkein asia, jonka olet tehnyt?

Jaa-a, ehkä se kun lähdin ensimmäistä kertaa Saudeihin töihin lokakuussa 2001. Kuukausi 11.9 jälkeen, kun kukaan ei oikein tiennyt mitä maailmassa tapahtuu seuraavaksi. Tai sitten mun parinvuoden takainen, kolmen kuukauden Etelä-Amerikan reissu. Mutta en kyllä koe että olen tehnyt mitään erityisen rohkeaa.

3. Mistä haaveilet? 

Vaikka mistä. Perheestä, omasta asunnosta, uudesta autosta, KESÄstä ja maailmanympärimatkasta.

4. Minkälainen on unelmiesi loma?

Sopiva yhdistelmä rannalla/altaalla löhöilyä, nähtävyyksiä, shoppailua, rentoutumista ja hyvää ruokaa sekä seuraa. Kahden-kolmen viikon reissu jonnekin upeaan ja eksoottiseen paikkaan.


5. Lempielokuvasi/tv-sarjasi? 

Lempielokuvia on muutamia, mm Rakkautta Vain (Love Actually), Pulp Fiction, Fargo ja  Mamma Mia. Tänhetkisiä lempisarjoja on Criminal Minds, Masterchefit ja Greyn Anatomia.

6. Jokapäiväinen rutiinisi? 

Vaihtelee päivästä, mutta yleensä pesen aamupesujen yhteydessä hiukset (suihkussa käyn illalla), aamupalaksi syön puuroa ja viiliä, proteiinipirtelöä tai vastaavaa aamuteeveen ääressä (viikolla), kahvin juon viikolla töissä, viikonloppuna kotona. Jos lähden jonnekin meikkaan ja laitan piilolinssit. Jos en lähde minnekään, olen usein pyjamassa koko päivän, ja vaihdan uuteen ennen nukkumaan menoa. Syön yleensä telkkarin ääressä. Paha tapa, mutta onpahan seuraa... Sängyssä luen tai katson osan tai parin jostain sarjasta DVDltä ennen nukkumaan menoa. Loput riippuu niin päivästä. Lenkillä yritän käydä 2-3 kertaa viikossa, suoraan töistä.

7. Minkälaista ruokaa tarjoaisit vieraillesi? 

Tykkään järjestää päivällisiä, kattaa kauniisti ja laittaa hyvää ruokaa. Mitä tarjoan riippuu niin vieraista kuin siitä mitä olen viimeksi tarjonnut. Jälkiruokaa, tai "pullakahvit" on aina oltava ruuan päätteeksi. 

Tukholmassa tarjosin saksalaisille kämppiksille kanttarellipiirakkaa, karjalanpiirakoita ja suomalaista siideriä :-)

8. Mitä asiaa häpeät oman kotimaasi kulttuurissa? 

Sitä ettei voi puhua tuntemattomille mitään, yleistä huonoa käytöstä, ja tietysti känniörveilyä. Junttiutta ylipäänsä.

9. Asia, jonka haluaisit ostaa, mutta jota et raaski ostaa/ei ole rahaa ostaa? 

Uusi auto, ehdottomasti. Vanha vuotaa pohjasta... 

Autotalli olisi tietysti myös kiva...

10. Kerro tarina tatuointisi takaa. Jos sinulla ei ole tatuointia, kerro miksi ei.

Ei ole vielä, mutta tarkoitus olisi se tänä vuonna uskaltaa hankkia. Tiedän siis jo suurinpiirtein minkälaisen kuvan haluan, mutta pelkään sitä kipua... Kuvalla on tarina, mutta se on henkilökohtainen.

11. Mitkä 5 asiaa tulevat mieleesi Hollannista maana? 

Laakea ja täyteenahdettu maa jossa on paljon kanaaleja ja pyöräilijöitä, kaikki osaa englantia, hyvin monikulttuurinen maa, vapaamielinen maa ja tietysti maa jossa kannabis on laillista ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti