9.12.2012

Ihana joulukuu

Ihanaa kun lämpötila on taas noussut siedettävään, parin asteen miinus lukemiin. Oli aikamoinen shokki siirtyä parissa päivässä +10 asteesta -15 asteeseen. Tämä lumimääräkin on aivan sopiva, yhtään enempää ei tarvitse tulla, mutta se saisi mielellän pysyä maassa joulun yli. Mutta hyvä että synkkä ja kamala marraskuu on jo kunnolla ohi.

Ensimmäisenä adventtina joulukoristelin kämpän ja leivoin ensimmäiset joulutortut. Ihana joulunaika alkoi siitä!


Viikko sitten perjantaina, kun oli lumimyräkkä, oli meillä koulutusiltapäivä Helsingissä. Onneksi meillä oli bussikuljetus sinne, ja kotiin tulinkin vasta illemmalla, jolloin myrsky oli jo vähän laantunut, koska käytiin parin työkaverin kanssa "muutamalla", ja syömässä Pizza Hutissa. Yritettiin yhteen toiseen ravintolaan, mutta se oli ihan täynnä. Eipä haitannut, Pizza Hutin vegepizza on mun lemppari pizza (syön vain vegepizzaa, muista en välitä yhtään) ja niiden valkosipulileipä juustolla on vaan "to die for".

Kampissa päästiin tämän Ice Age -elokuvien tähden kainaloon

Ihanaa kun on nyt ollut neljän päivän vapaat. Tuli kyllä hyvään saumaan. Ja kunnon työntekijänä olen nyt myös flunssassa. Onneksi ei kyllä ole muuta kuin ärsyttävä nuha.

Itsenäisyyspäivän aatonaattona olin ystäväni luona saunassa ja yökylässä. Kyllä olinkin jo odottanut saunaan pääsyä, muutama edellistä päivää olin ollut ihan jäässä.

Itsenäisyyspäivän herkkuaamupala

Perjantaina oli perhettä kylässä. Siskolta sain tuliaiseksi itsetehdyn, tosi hienon, piparitalon.
Siskontyttö 4-v jäikin sitten yökylään luokseni. Sitä oltiinkin kumpikin jo kovasti odotettu. Kivasti meni, ja toivottavasti tulee pian uudestaan!

Aamulla leivottiinkin sitten pipareita. Nyt voin syödä niitä ja antaa piparitalon olla rauhassa joulun yli ;-)


6 kommenttia:

 1. Joulukuu on kyllä jotain aivan toista kuin tyhmä marraskuu. Joulukuu on "valoisampikin", kun ihmisillä on jouluvaloja ikkunoissa.

  Hyvää adventtiaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä, ja kiitos samoin!

   Poista
 2. Oih, itse tehdyt joulutortut on niin hyviä. Onneksi kaupastakin saa ihan kohtuullisia, kun ei meillä näytä kukaan niitä leipovan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, nopsaahan ne tekee valmiista taikinasta ja marmeladista :-)

   Poista
 3. Odottelen puolestan lisää lunta, jotta pääsisin täällä Nikkilässä hiihtämään. Täällä on vasta pohjustettu latua, latukone ei ole vielä tehnyt latua. Lisäksi valoja ei ole Nikkilän pururadalla. Ilmeisesti viikon takainen myrsky on kaatanut puita sähkölinjojen päälle. Äsken joku näytti hiihtelevän siellä edes takaisin Ollbäckenin mäkeä otsalampun kanssa.
  Södiksessä latu on jo. Niitä tänne Nikkilään kaipaa polvivaivainen. Olisi sopivaa urheilua nivelvammaiselle. Kovasta pakkasesta ei niinkään väliä. Hyvää Joulun odotusta
  T: Sirpa Nikkilästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blaah, kun en hiihdä, en tarvitse luntakaan. Ihan pieni määrä riittää valaisemaan :-)

   Ja kiitos, samoin!

   Poista