24.6.2012

Risteilyjä

Nyt onkin tullut risteiltyä taas ihan tarpeeksi vähäksi aikaan. Olin nimittäin tänä ja viime viikonloppuna laivalla.

Viime viikonloppuna oltiin ystäväni H:n kanssa Tukholman risteilyllä. Mentiin Viking Linella, jolla en ole ollut vuosikausiin. Täytyy myöntää että olin HYVIN skeptinen, mutta kokemus olikin ihan positiivinen.

Meillä oli iso hytti, noin kaksi kertaa tavallisen hytin kokoinen! Vain jääkaappi puuttui...

Menomatkalla syötiin jo Helsingissä, mun lemppariravintolassa, Cantina Westissä. Sää oli mitä mahtavin, aurinko paistoi ja oli todella lämmintä, ja syötiin terassilla. Ihana kesä!


Kauppatorilta ostettin mansikoita mukaan

Laivalla mentiin kannelle siiderille, mutta tuulessa oli aika kylmä, ja lähdettiin pian laivan kaupoille.Hytissä sitten nautittiin kuoharia ja ravintolaan mentiin ajoissa katsomaan keskiyön-show. Tälläkertaa show ei ollutkaan iänikuinen "rio-samba-puolalastomat naiset töyhtöillä", vaan Broadway-musikaali teemalla, ja yllättävän hyvä. Myös talon bändi oli todella hyvä, harmi vaan että ne lopetti soiton jo klo 01, ja tilalle tuli kauhea techno-disco...


Tukholmassa satoi taas. Mulla on ollut todella huono tuuri tänä vuonna mun Tukholmanreissujen sään suhteen. Mutta, käveltiin silti laivalta Gamla Stanin läpi Åhlensille ja Sergelin torille. Käytiin muutamissa kaupoissa, mutta ei kyllä shoppailtu oikeastaan mitää. Hyvin harvinaista mulle :-)Sergelin Torilla mentiin Kulttuuritalon kahvilaan, jossa tapasimme H:n tädin, joka on asunut Tukholmassa jo pari vuosikymmentä. Täti on hyvin nuorekas ja mukava, olen tavannut hänet monta kertaa,  ja "Allsång på Skansenillakin" oltiin yhdessä (ja H:n siskon kanssa).

Sitten käveltiin sateessa takaisin laivalle. Siellä syötiin laivan buffetissa, ja se jos mikä oli pettymys. Siis kalapöytä oli hyvä ja monipuolinen, kuten myös jälkkäripöytä, mutta siihen se sitten jäikin. Lämpimiä ruokia en koskaan syö laivojen buffetissa (ovat aika tylsiä ja tavanomaisia, turha niillä on täyttää mahaa...), joten olisin kyllä kaivannut lisää alkuruokia. Oli siellä siis jotain muitakin alkuruokia, mutta aika suppea valikoima. Ei edes salaattia kuin vain lastenpöydässä...

Ruuan jälkeen oltiinkin jo aika naatteja, ja mentiinkin hyttiin katsomaan nelosen klo 21:n elokuva, joka tuli jo klo 20, ruotsinaikaa kun vielä elettiin.

Suomessakin sitten satoi taas kaatamalla, olinkin ihan litimärkä kun tulin kotiin, sateenvarjo kun hajosi Tukholmassa. Kotona ehdin olla n 30 min, kun olikin aika lähteä ajamaan vajaan 1,5h matkan päähän kummitytön (ja tämän siskon) synttäreille, ja ystäväni valmistujaisjuhliin.

Juhannuksena lähdettiin sitten bileristeilylle Baltic Princessillä (Tallink-Silja Tallinnaan). Vaan pääasiassa matkustajat olivat kyllä eläkeläisiä... Mutta buffet oli juuri niin mahtava kun odotinkin, perinteisen kalapöydän lisäksi oli myös sushia ja salaattipöytä, ja kylmässä lihapöydässäkin oli vaikka mitä herkkuja. Ja sieltä löytyy myös tex-mex pöytä. Nam.

Juhannusaattoyö Tallinnan satamassa...

Keskiyönshow oli vielä parempi kuin viikko sitten Viikkarilla, tämä oli joku "Tribute to British Pop-Music".


Amy Winehouse

Talon bändi taas ei ollut mikään huippuhyvä, kuten yleensä on ollut.

Kello 03 oli hiukset jo aika lytyssä...

4 kommenttia:

  1. Me ollaan Maikin kanssa lähdössä risteilylle Saksaan tänään ;). Pitäis kohta alkaa kammeta itsensä junaan.

    VastaaPoista
  2. Hyvää matkaa. Mäkin niin tahtoisin Saksaan!

    VastaaPoista
  3. Vau, eihän sua meinaa tunnistaa kuvasta.. Niin eri näköinen kuin töissä:) -Pauliina

    VastaaPoista