18.5.2012

Satunnaisia kysymyksiä-haaste

Sain Norjalaisen Päiväkirjan Heliltä haasteen. Minun kuuluu vastata hänen esittämiin 11 kysymykseen, keksiä itse 11 kysymystä, ja haastaa 11 bloggaajaa.

Eli, tässä vastaukset saamiini kysymyksiin:

1. Luetko muutakin kuin blogeja? Mitä?

Kyllä, luen paljon kirjoja. Tai luin ennen, nyt on jo kohta ollut vuoden ajan vaihe, jolloin en ole lukenut paljon. En oikein ole pystynyt keskittymään lukemiseen. Jo lapsesta lähtien olen ollut intohimoinen lukija, ja nytkin minua odottaa iso kasa lukemattomia kirjoja, odottelen vaan sitä inspistä, toivon todella että se tulee pian takaisin!
    
2. Maa, jossa olet käynyt (tai haluaisit käydä), mutta jota ET valitsisi asuinpaikaksesi, jos sinun pitäisi nyt muuttaa mihin tahansa toiseen maahan? Miksi?

Hmm, maa jossa olen käynyt, ja jossa en todellakaan haluaisi asua, on Intia. Ei pelkästään sen takia että se on kehitysmaa, esim Keniassa voisin hyvin kuvitella asuvani jonkin aikaa, vaan siksi että petyin maahan jo siellä lomaillessani, enkä oikein pitänyt intialaisista ihmisistä työskennellessäni Saudeissa (sorry).

3, Kerro yksi asia, jossa olet todella hyvä. Tämä voi olla ihan mitä tahansa ;)

Tämä on kyllä vaikea. Tai ei olekkaan, olen erittäin hyvä valittamaan! Keksin kyllä valitettavaa varmaan ihan mistä vain ;-)

4. Mitä teit viisi vuotta sitten?

Viisi vuotta sitten, eli keväällä 2007, olin palannut Tukholmasta, jossa olin työskennellyt vuoden. Palasin vanhaan työpaikkaani, jossa siis nytkin olen, ja muutin työsuhdeasuntoon, samanlaiseen kämppään kuin missä nytkin asun (!) Käytiin siskon kanssa Tallinnassa ostamassa hänelle hääpuku, ja olin siskon "hääsuunnittelija".


5. Löytyykö kaapistasi vaate, jota et käytä mutta jota et myöskään halua heittää pois? Miksi säilytät sitä?

Löytyyhän niitä. Yksi on yli 10-v sitten Norjasta ostettu norjalaisneule, joka oli aika hintava. Pidin sitä vuosia, mutta onhan se jo todella epämuodikas nykyään. En silti raaski siitä luopua. Voisihan sitä käyttää esim mökillä!

Tämä samainen löytyy kaapista. Kuva täältä.

6. Mitä sinulla on liikaa? Omasta tai toisten mielestä.

Ainakin juomalaseja. Ja silti niitä ei ole tarpeeksi ;-) Mulla on laseja joka lähtöön, on sinisiä ja kirkkaita, mutta silti tarvitsisin vielä jotain laseja. Eli, mulla on liikaa laseja niin omasta, kuin varmaan muidenkin, mielestä!Ei, nämä ei ollut kaikki mun lasit...

7. Oletko kätevä vai pitääkö sinun pyytää kaveri apuun lyömään naulaa seinään taulunripustusta varten?

Enkähän mä ole aika kätevä, pystyn kyllä tekemään aika paljon itse, kysymys onkin että viitsinkö/haluanko tehdä kaikkea itse. Esim osaisin varmaan ripustaa lampunkin itse, mutten ole varmaan sitä koskaan itse tehnyt. Mutta puhjenneen autonrenkaan olen vaihtanut itse vararenkaaseen (vaikka soitinkin veljelle kysyäkseni neuvoa).

8. Mikä on (ei niin salainen) paheesi?

No, niitähän löytyy, mutta yksi, josta olen juuri päättänyt yrittää päästä irti, on Nescafeen Ice-Coffee, jääkahvi joka tehdään maitoon. Olen jo vuosia rakastanut jääkahvia, ja olenkin juonut ison (eli tuplan), joka viikonloppuaamu (viikolla juon tavallista kahvia töissä). Nyt olen päättänyt että keitän perjantaina vahvaa kahvia, laitan jääkaappiin, ja sekoitan sitä viikonloppuaamuina kylmään maitoon. Halvempaa ja terveellisempää, vaikkei tietenkään yhtä herkullista. Kokeilin tänä aamuna, kun eilen jäi kahvia yli, ja ihan hyvää oli.


9. Millä kielillä pystyt tekemään itsesi ymmärrettäväksi?  

Suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja luultavasti myös saksaksi.

10. Mitä kieliä voit kokeilla lisäksi, jos on hätätilanne?

Espanjaa, varmasti silläkin kielellä saisin apua, mutta arabiasta en ole niin varma, kun en edes muista tällä hetkellä mitä "apua" on arabiaksi. Mutta taksikuskia osaan kyllä neuvoa arabiaksi ;-)

11. Mikä piirre toisissa ihmisissä ärsyttää sinua yli kaiken?

Hitaus. Jos joku puhuu hitaasti, lopetan jossain vaiheessa kuuntelun, en vain jaksa kuunnella enää. Kaikki muukin hidastelu ärsyttää, niin hitaasti kävelevät kuin hitaasti ajavat ihmiset. Vaikka mulla ei ole kiire minnekkän, kävelen silti ripakasti (rivakasti???). Ja töissä menee todellakin hermot kun joskus pitää työskennellä hitaiden ihmisten kanssa! Niin hoitajien, kuin lääkärien.

En haasta ketään, koka tämä on jo ollut monissa blogeissa.

3 kommenttia:

  1. Norjassa norjalaisneuleet ovat aina muodissa ;)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli kiva. :) Ja hei, meillä on samanlaisia juomalaseja kuin nuo vaaleansiniset Aino Aallot!

    VastaaPoista