19.5.2012

Höpinöitä

Lätkää seuratessa on hyvä bloggailla. Kyllähän sen tietää miten tämä(kin) Venäjä-Suomi matsi päättyy...

Vietin tässä muutama päivä sitten synttäreitä. Mulla oli perhettä kylässä. Äiti toi lahjaksi ihanan kukan parvekkeelle!


Päivä oli lämmin, mutta sateinen. Parvekkeen ovi oli joka tapauksessa auki, ja siskon tyttö pääsi taas piiiiitkän talven jälkeen lempipuuhaansa; kukkia kastelemaan :-)


Synttäreiden kunniaksi tein eilen tacoja. Minähän rakastan tex-mex ruokaa. No, kun piti aloittaa ruuan laitto, huomasin unohtaneeni salsan. En todellakaan jaksanut lähteä kauppaan vain sen takia, ja päätin tehdä itse Pico de Galloa, niistä aineista mitä kotoa nyt sattui löytymään. Salsan ja Pico de Gallon ero on, että salsa on keitetty ja tehty enemmän kastikkeeksi, Pico de Gallo on vain raakoja ja pilkottuja ainesosia.

No, mulla ei tietenkään ollut korianteria, ei edes kuivana mausteena, lime-mehun sijasta käytin sitruunamehua, ja tuoreen chilin sijasta Santa Marian Chili Explosion mausteseosta. Mutta, lopputulos oli silti yllättävän hyvää.


Ja tacoista tuli vähän erillaisia kuin tavallisesti, mutta niin hyvää, että ensi kerralla teen kunnon Pico de Gallon, ihan oikeilla ainesosilla, salsan sijaan.


Ja ruuasta puheenollen, niin mulla oli viime viikonloppuna kaksi hyvää ystävää kylässä, ja tein Englannista, suklaakaupasta, ostettua suklaapastaa. Pasta siis oli ihan durumvehnästä tehtyä, mutta siihen oli lisätty suklaata.


Pussissa oli resepti lohipastasta, johon tuli myös mascarponea ja parmesaanijuustoa. Vähän jännitin että mitäköhän tästä tulee, mutta hyvää oli, ja kovasti kehuttiin.


Tein lisäksi vielä valkosipulileipiä cheddarilla. Nam.


Ja lopuksi vielä kuva jonka otin lenkillä. Aika erkoisia pilviä!

2 kommenttia:

  1. Myöhästyneet synttärionnittelut! Ja hyvä vinkki toi pico de gallo, näytti ihanan freesiltä. Pitää kokeilla.

    Marja

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ja joo, suosittelen!

    VastaaPoista