23.4.2012

Tukholma, taas kerran

Onpa taas aivan ihana viikonloppu takana. Vaikka ilma oli kaikkea muuta kuin aurinkoinen kevätsää, niin hauskaa oli silti.

Lensin perjantai-aamuna, ja kaikki sujui hyvin. Menin autolla kentälle, ja jätin sen halvimmalle (27€/3vrk), eli kauimmalle, parkkipaikalle, n 1km päähän kentältä. Kun olin pysäköinyt, sattui ilmainen parkkibussi tulemaan samantien :-)

Siitä kun nousin bussista, meni alle 10 min siihen kun olin tsekannut itseni sisään automaatilla (vain käsimatkatavara), ja mennyt turvatarkastuksen läpi. Jep, näin sen pitäis aina toimia!

Tukholmassa satoikin sitten räntää... Otin paikallisbussin Märstan asemalle, ja sieltä menin lähijunalla keskustaan. Todella halpaa, melko nopeaa ja kätevää. Täytyykin tehdä tuosta ihan oma postaus, siitä voi olla hyötyä muillekin matkailijoille.


Tukholman keskustassa tapasin entisen työkaverin, Brittiksen, jolla oli vapaapäivä. Häntä en ollut nähnyt pariin vuoteen. Käytiin sitten lounaalla ja vähän shoppailemassa, ostin pari paitaa (taas...) ja kengät (ihan kuten viimeksi). Mutta, koska ilma oli niin huono, päädyttiin lopulta viinilasillisille Sergelin torilla olevaan, Kulttuuritalon, kahvilaan.


Sinne tulivat myöhemmin myös Maggie ja Maria, kun pääsivät töistä.


Otimme vielä muutamat, käytiin muutamassa kaupassa, ja mentiin syömään Jensens Bøfhus-ravintolaan, Vasagatanille. Ollaan oltu ennenkin. Ruoka on ihan hyvää, mutta paikka on hyvin suosittu, ja jos ei ole pöytävarausta, pitää jonottaa. Me jouduttiin tällä kertaa jonottamaan vain n 15 min.

Lauantaina mentiin Maggien ja Marian kanssa Tukholman etelä-puolelle, Trosaan (alkkarit ;-) Kiva idea, koska en ole pahemmin etelä-puolella käynytkään. Ajomatka kesti n 1,5 tuntia.

:-)

Sää oli edelleen kylmä ja välillä satoi. Kaupunki oli idyllinen, ja varmasti todella ihana kesällä. Tässäpä sieltä kuvapläjäys.



Hauska postilaatikko



Trosan vanhin talo, oliskohan ollut 1700-luvulta

Huvikumpu?









Kaupungintalo

Täällä suklaa ja marsipaanipuodissa juotiin ihanat, kuumat, minttukaakaot


Puhelinkoppi



Pohjoismaiden suurin rakennusprojekti, Skanska rakentaa Karolinska institutet-yliopistosairaalalle uudet rakennukset

Illalla mentiin vielä Marialle, jossa tehtiin pizzaa, istuttiin iltaa ja katseltiin Frendit-sarjan jaksoja lähes pikkutunneille asti.

Löysin mun lempiolutta, Coorsia! Pullo on myös kätevä, kun olut on tarpeeksi kylmää, muuttuu vuoret valkoisesta sinisiksi.

Liian lämmin!

Sunnuntaina satoi edelleen. Nukuttiin pitkään ja löhöttiin sohvalla.

Nam, ihana aamupala

Matka Marialta (Märstasta) kentälle, kahdella bussilla, kesti n 25 min. Vaikka mielelläni lennän Norwegianilla, niin Arlandan kentän kakkosterminaali, josta Norwegian lentää, on varmaan onnettomin terminaali josta olen ikinä lentänyt. Ehkä n 5-8 porttia, muutama kauppa, paaaaaaljon ihmisiä, eikä läheskään tarpeeksi istumapaikkoja. No, onneksi ei tarvinnut kauan odotella lentoa.

Suomessa olikin sitten viisi tullimiestä ja musta labradori meitä vastassa, putkessa kun tullaan koneesta. Olivatkohan saaneet vinkin että jollain on jotain huumeita kassissa?

Kotona olin 40 min kuluttua siitä kun kone laskeutui. Olisivatpa kaikki lentomatkat yhtä helppoja ja nopeita kun tämä :-)

7 kommenttia:

 1. Olispas kiva päästä käymään Tukholmassa. En ole käynyt siellä useampaan vuoteen. Mutta ehkäpä vaikka loppukesästä voisi sopia suunnitelmiin.

  Tuollainen walk-in-walk-out tyyppinen lentäminen on todella ihanteellisinta :)

  VastaaPoista
 2. Samat sanat! Tukholmaan olisi taas päästävä!!!

  VastaaPoista
 3. :-) Ensi kerralla on kyllä päästävä sinne kesällä!

  VastaaPoista
 4. Pakkasit kivan paljon yhteen viikonloppuun:)
  Trosa näyttää todella kauniilta paikalta.

  VastaaPoista
 5. Ruotsissa on kyllä varmaan vielä vaikka kuinka monta ihanaa paikkaa nähtävänä!

  VastaaPoista
 6. Sun vinkistä pysähdyttiin Trosassa viikko sitten kun ajettiin ohi ja oli kyllä oikein viehättävä paikka. En muistanut sun kuvia, mutta nyt huomasin ottaneeni monta suunnilleen samaa samoista paikoista. :)
  t. marja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan paljon ihanampi paikka nyt kesällä :-)

   Poista