1.12.2011

I heart food!

Minä RAKASTAN (hyvää) ruokaa. Tykkään kokkailla, ja tykkään katsoa kokki-ohjelmia, ja kilpailuja.

Itse olen kaukana mestarikokista, joskus jotain kehittelen itse (ja yksi reseptihän pääsi keittokirjaankin!), mutta yleensä seurailen reseptejä.


Keittokirja, jossa on MUN resepti, Suomalaisen Kirjakaupan hyllyllä!

Tykkäsin suomalaisesta Masterchef-ohjelmasta, ja äsken katsoin myös USA:n version. Alusta asti mun suosikkejani oli 22-v etelävaltiolainen opiskelija Whitney, joka ei meinannut päästä mukaan kisaan nuoruutensa ja "pikkutyttömäisyytensä" takia. Missään vaiheessa en uskonut hänen voittavansa, en edes finaalissa, mutta niin hän vai teki!

Hänen valttinsa oli tehdä perinteistä "etelävaltiolaista" kotiruokaa muunnellen (southernstyle food with a twist). Löysin hänen bloginsa ja sieltä löytyy ihan mielenkiintoisia reseptejä, joten rupean sitä seuraamaan.

Tykkään selata keittokirjoja, multa löytyykin keittokirjoja moneen lähtöön ja olen niitä muutaman ostanut ulkomailtakin.



Vieraille tein viime viikolla savuporo-suppilovahveropiirakan, katselin muutamaa reseptiä, mutta sovelsin niitä vähän. Ja hyvää tuli!




         Savuporo-suppilovahveropiirakka
  • Pakaste (ruis-)piirakkataikina
  • Noin litra suppilovahveroita
  • Sipuli
  • Noin 100g savuporo-rouhetta (kaupassa siellä missä leikkeleet on)
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokacremeä
  • n 1 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5-1 dl juustoraastetta (toimi ihan hyvin Parmesaaniraasteellakin, olin unohtanut ostaa Emmentalia...)
  • Mustapippuria


Sulata pakastetaikina. Mielestäni rukiinen taikina sopi erittäin hyvin pohjaksi. Paista sienet ja silputtu sipuli. Taputtele taikina piirakkavuokaan, lisää sienet ja poro-rouhe. Sekoita munat ja ruokacreme, lisää seokseen tuorejuusto ja hieman mustapippuria, ja kaada piirakan päälle. Ripottele päälle vielä juustoraaste.
Paista 225c uunissa n 30 min.

3 kommenttia:

  1. Minusta vaikkapa Kotilieden reseptit ovat ihan hyvää iltalukemista. Ja keittokirjastoton huusholli ei ole mistään kotoisin ;)

    VastaaPoista
  2. Mäkin odotan aina Pirkka ja Yhteishyvä ilmaislehtiä, ja luen aina ensimmäiseksi reseptit :-)

    VastaaPoista
  3. Pirkassa ja Yhteishyvässä olikin hyvät reseptit. Harmi, ettei niitä jaella tänne Norjaan asti!

    VastaaPoista