14.10.2011

Mummi

Mummini on 94-v, ja asuu vielä kotona. Hän asuu paritalossa, setäni vaimoineen asuu toisessa päässä. Eläkkeellä oleva setä käy mummilla päivittäin, ja käy hänelle kaupassa.

Muutama vuosi sitten Mummi oli vielä ihan virkeä, nyt hän ei oikein jaksa enää liikkua, ja muisti on alkanut pettämään aika lailla.

Opiskeluaikana kävin Mummilla kerran viikossa, nykyään 2-3 viikon välein. On niin surullista seurata miten hänen vointi ja muisti alenee koko ajan.

Mutta Mummilla on hyviäkin päiviä, huumoriakin löytyy vielä välillä.

Olen aikaisemmin vienyt Mummille pizzaa, kun ei ollut ennen maistanut, ja kiinalaista muutamankin kerran, kiinalaisesta tykkää paljon. Ja Ikeassa ollaan käyty lihapullilla :-)

Viimeksi tuli puhe hampurilaisista, ja vein hänelle eilen ensimmäistä kertaa hampurilaisen ja ranskiksia. Mummi sanoi tykkäävänsä, varsinkin leivästä ja ranskiksista (onko nää muka perunoita, näyttää ihan makaroonilta!).

6 kommenttia:

 1. Ihana mummi :). Ja hienoa, että pystyy edelleen asumaan kotonaan kunnioitettavassa 94 vuoden iässä. Tuo onkin muuten hieno idea viedä uudenlaisia herkkuja mummille! Vanhusten syöminen kun on kai usein vähän sitä sun tätä.

  VastaaPoista
 2. Tilanne kuulostaa tutulta. Mun mummi on nyt 88 vuotta vanha ja asuu mun isän ja äidin kanssa samassa omakotitalossa (mummi asuu yläkerrassa, joka on siis itsessään kokonainen huoneisto). Isä ja äiti tekee kauppaostokset ja muut juoksevat asiat mummin puolesta. Mummi itse vielä laittaa ruokaa kuitenkin.

  Ainoa uusi herkku mistä mä olen saanut mummini innostumaan on hollantilaiset stroopwafel-keksit. Kerran vein ja seuraavalla kerralla mummi paljasti, että oli niin hyviä, että vieraille tarjoamisen sijasta oli itse syönyt koko paketillisen. :D

  VastaaPoista
 3. Tuula; Joo, eihän tuo mitään terveellistä ole, mutta ompahan ainakin vähän vaihtelua.

  Tanja; Hyvä että tykkäs ainakin niistä!

  VastaaPoista
 4. Ikääntyminen tuntuu olevan ainoa käytettävissä oleva keino elää pitkään.
  Daniel-Francois-Esprit Auber (1782-1871)
  Mummit ja mummot (ukit ,vaarit) muistavat kaiken jos laulaa heidän nuoruuden lauluja/laittaa soimaan, on testattu;)

  VastaaPoista
 5. :-) Mummi muistaa kyllä nuoruudesta KAIKEN, esim ensimmäisen bussimatkan, ja paljonko se maksoi... On vaan tuo lähimuisti mennyt :-(

  VastaaPoista