16.10.2010

Galapagos varattu!


Varasin tanaan matkan Galapagos saarille! Paivat ei ihan riittanyt 8 paivan risteilyyn, joten varasin sitten 5 paivan.


Menin Lonely Planetin suosittelemaan "Happy Gringo" matkatoimistoon, ja siella vierahtikin sitten jonkin aikaa. Ma halusin katamaraanin, mun ystava joka oli Galapagoksella puolisen vuotta sitten suositteli, koska jos myrskyaa (ja marraskuussa voi keinuttaa aika lailla), katamaraani ei keinu yhta paljon kuin tavallinen paatti.

Myyja soitti pariinkin paikkaan, mutta 5 paivan risteily katamaraanilla juuri naille paiville (monet paatit on remontissa/poissa kaytossa loka-marraskuussa) oli vaikea loytaa.

Mutta lopulta paadyin luksuspaattiin (!!!!!), kun ajattelin etta kerranhan sinne vaan mennaan, ja kun kerran menen yksin, niin varsinkin silloin luksus on mukavaa :-)

Paatti on Seaman II, ja jaan hytin jonkun tuntemattoman naisen kanssa. Risteilyn oikea hinta on n $2200, ilman lentoja, mutta ma sain aika hyvan hinnan lentoineen kaikkineen; maksan $1860 (josta lennot n $400), eli n 1330 euroa. Iso lohko budjetista, mutta varmasti sen arvoista!

Eli, laivalla olen maanantai-aamusta torstai iltaan, ja viimeinen yo on hotellissa, eli oikeestaan vain 4 paivaa laivalla. 8 paivan risteilylla olisi tietenkin ehtnyt nahda paljon enemman, mutta tallakin risteilylla kaydaan kaverin suosittelemilla Española ja Floreana saarilla.

Ma lennan Galapagokselle jo perjantaina 5.11, joten vietan ensin kolme yota San Cristobal saarella, josta matka alkaa.

4 kommenttia:

 1. Tulee olemaan varmaan aivan mahtava reisuu!!! Ja luksuspaattikin.

  VastaaPoista
 2. Vau! Tuosta tulee hieno matka. Ota paaaaaaljon kuvia :-) Minäkin haaveilen matkasta Galapagokselle, joskus...

  VastaaPoista
 3. Tuula; Jep, once in a life time :-)

  Perheenaiti; Joo, uskoisin niin. Otan kylla! Eihan sita koskaan tieda, ehka sinakin matkustat sinne jonain paivana :-)

  VastaaPoista
 4. kuulostaa hyvältä diililtä sun luxxuspaatti!!toivottavasti ei keinuta paljon ja ilmat olis hyvät!
  kerkeet nähdä sillä cristobalilla jo paljon, ja uskoisin et sen jälkeen 4 päivää veneessä tulee oleen tarpeeks, plus niillä tuppaa oleen aika rankat päivä ohjelmat!Mä nukuin kaks päivää melkein putkeen mun 8pvän risteilyn jälkeen heh!
  herätys tyyliin 6 am ja siitä sitten ohjelmaa koko päivä kunns klo 9 pm oot aivan naatti :)

  VastaaPoista