6.9.2010

Matkaohjelma

Matkaan on enää 10 päivää! Jännitys kasvaa, mutta niin myös matkan odotus. Stressiä on ollut aika paljon, mutta nyt kun Meksikon lentoa lukuun ottamatta kaikki lennot ja tarvittavat hotellit on varattu (Perussa vielä hotellittomia päiviä, mutta ne varaan siellä, kun matkasuunnitelma on valmis!).

Matkaohjelma on seuraava:Torstaina 16.9 lennän Finnairilla New Yorkiin, josta jatkan Miamiin. Miamissa yövyn yhden yön, jonka jälkeen jatkan matkaa Perun pääkaupunkiin, Limaan. Lento kestä 5h 40min.

Limassa yövyn kaksi yötä, ja saavun sinne vasta puolenyön aikaan. Mutta jonkinlainen sightseeing olisi tarkoitus sielläkin tehdä, hotellista voi kuulemma järjestää. Tai oikeastaan se on lentokentän lähellä oleva hostelli, mutta mulla on oma huone, johon kuuluu kylppäri. Ne myös hakee mut lentokentältä $8 maksua vastaan, joka on suurin syy tämän hostellin varaamiseen, ei tee mieli ottaa jotain tavallista taksia puolenyön aikaan…


Lima

Limasta lennän Cuscoon, josta sitten käyn Machu Picchulla ja myös muilla alueen nähtävyyksillä. Perussa olen yhteensä 8 päivää.


Machu Picchu

Cuscosta lennän takaisin Limaan, ja sieltä Ecuadorin pääkaupunkiin Quitoon. Quitossa majoitun keskiluokkaiseen perheeseen, hyvälle asuinalueelle. Eilen sain mailin että samassa perheessä asuu myös australialaisia vapaaehtoisia, mutta minä saan luultavasti oman makkarin kylppärillä. Toivottavasti! Maksan n $500 kk huoneesta ja kolmesta ateriasta päivässä.


Quito

Se, mitä Quitossa teen, ei ole vielä varmaa, paikanpäällä mut viedään kolmeen eri kohteeseen, ja niistä valitsen mitä haluan tehdä. Jotain lasten parissa joka tapauksessa. Ei mitään sairaanhoitoa. Orpokotiin olisin halunnut, mutta ymmärrettävästi pitää olla 3kk jotta sinne pääsee, koska lapset kiintyvät niin helposti. Mun ”pesti” kestää 6 viikkoa.

Samalla opiskelen myös espanjaa (jonka itseopiskelu ei ole oikein tuottanut tulosta…) ja toivottavasti pääsen myös matkustelemaan mm Amazonasille.

Vapaaehtoistyön jälkeen olisi vuorossa matkan kallein osuus, eli viikon risteily Galapagossaarilla. Tulee myös varmasti olemaan matkan unohtamattominta ja upeinta antia. Sen varaan vasta Quitossa, toivon saavan jonkun hyvän viimehetken diilin (kiitos kaikista vinkeistä, Laura).Sitten on vuorossa matkan rennoin osuus, eli kaksi viikkoa Meksikon Cancunissa, jonne tulee myös mun ystävä ja perhettä. Sieltä teemme retkiä mm Maya temppeleille ja käymme myös Havannassa, Kuubassa.Cancunin jälkeen on vuorossa matkan viimeinen etappi. Olin ensin menossa Bermudalle kavereita moikkaamaan, mutta peruin sen sitten paristakin syystä, ja nyt vietän 5 päivää Miamissa shoppailen ja rentoutuen, ennen paluuta Suomen koleaan arkeen 11 viikon matkan jälkeen. Onneksi silloin onkin jo pian joulu!


Sawgrass Millsin valtava ostoskeskus tulee olemaan koko päivän ostosreissu!

Eli, 3.12 palaan aamulla, sinivalkoisin siivin, Helsinki-Vantaalle. Monta tonnia köyhempänä, mutta älyttömästi, rahassa mittaamattomia, kokemuksia rikkaampana. Inshallah ;-)

Kaikki kuvat on netistä

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana reissu tiedossa!!!! No liityn itse mukaan sitten Meksikossa ;)

  VastaaPoista
 2. Sun eka kommentti, kiva! Niin on, olisitpa mukana koko matkan. Mutta, Meksikossa sitten ainakin :-)

  VastaaPoista
 3. Mahtava reissu tiedossa! Tuo Galapagos on varmasti upea paikka. Paljon vain kuvia tänne, jookos :-)

  Turvallista matkaa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Kyllä tuo Galapagos on ehdottomasti matkan kohokohtia!
  Ja kirjoittelen kyllä tänne ja laitan paaaaaaljon kuvia :-)

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa mahtavalta!!!

  Mina olen sanonut, etta jos olisin joka markan saastanyt aikoinaan, niin olisin ollut joka tapauksessa paljon koyhempi. Raha on katoavaa, mutta kaikki ne kokemukset ovat seuranneet minua tassa elamanpoluilla.

  Oikein ihanaa reissua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Tuula!
  Ja todella hyvin sanottu. Facebookissakin on ryhmä; "Eletään niin ettei tarvitse sitten vanhainkodissa valehdella", mä ainakin elän sen mukaan :-)

  VastaaPoista