9.9.2010

Host-perhe tietoja


Ecuadorin lippu

Enää viikko! Onneksi asiat alkaa olla suht hyvin järjestyksessä. Kampaaja on varattu, lisämatkavakuutus otettu (ja maksoi 110€...) ja päätin myös etten ota sikainfluenssarokotetta sittenkään. Niin että nöf, nöf.

Läppäri hajosi eilen, ärsyttää kun koko ajan on jotain lisästressiä. Vein koneen korjaamolle, mutta en ole kuullut vielä mitään, toivottavasti on vaan joku pikku juttu... olen kyllä niin kyllästyny tohon PC:en, ensikerralla ostan kyllä Apple Macin, kaikki joilla semmonen on, kehuu sitä!

Vähän on semmoinen inhottava olo kun koko mun elämä on jonkun tietokone-nörtin nenän edessä, vaikkei mun koneella nyt mitään salaisuuksia olekkaan. Kait...

Tämän viikon olen ollut talovahtina maalla, kuten myös itseasiassa viime viikollakin, mutta eri talossa. Viikonlopuksi lähden kyläilemään ja maanantiana pitäis vissiin ruveta pakkaamaan, että voi vähän arvioida mitä ottaa mukaan. Ihan liian vähän silti!

Sain varmistuksen perheestä Ecuadorista, asun Anitan ja Williamin luona, jotka ovat lähes seitsemänkymppisiä. Samaan aikaan perheessä on myös neljä 18-v australialaista, mutta kannattaa onneksi olla vanha, saan oman makuhuoneen ja kylpyhuonen ;-)

Anita on Ecuadorista, mutta hänen vanhemmat olivat kiinalaisia (tuttua, kun olin au-pairina USA:ssa, oli vanhemmat kiinalaisia!). William on englantilainen, mutta asunut maassa 40v. Joten ainakin William osaa englantia, toivottavasti myös Anita, joka hakee mut lentokentältä.

Olen yrittänyt opiskella vähän espanjaa, mutta aika huonolla menestyksellä. Eikä paljon asiaa auta ettei nyt ole edes konetta, kun mulla on siis kurssi CD:llä. Ja kun yritän ajatella jotain espanjaksi, niin tulee vaan arabiaa mieleen... Toivon etten unohda sitä vähää arabiaa sitten kun opin espanjaa (käyn tunneilla Ecuadorissa).

Viimeinen kesä ennenkuin valmistuin olin Saksassa pari kuukautta au-pairina, ja puhuin suht hyvin kieltä kun palasin Suomeen. Puoli vuotta myöhemmin valmistuin ja menin Englantiin töihin, ja unohdin saksankielen lähes kokonaan :-(Nyt olen sitten myös miettinyt että mitä vien perheelle tuliaiseksi Suomesta. Taidan viedä niitä Fazerin hienoja puolukka ja mustikkasuklaita, ja sitten ostan vielä lentokentältä jonkun suomimatkamuiston.

Kuvat netistä.

6 kommenttia:

 1. Nuo suklaat ovat ihania!

  Tuo kielten unohtaminen on kovin tuttua. En osaa enaa esim englantia. Ihan havettaa, kun taytyy puhua...

  VastaaPoista
 2. Niin on! Täytyy pakata ne alimmaiseksi etten syö niitä Perussa ;-)
  Ja sit tuntuu että on vissiin vähän vaikeampi oppia näin vanhemmalla iällä...

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi vasta. Ehdin lukemaan ruotsikokemuksiin asti:) aion jatkaa. Mielenkiintoista:) Itsekin olen ollut Baerumissa töissä. Mutta paikka ei ollut sama:) Terkut Pohjois-Norjasta. Tule tänne töihin!

  VastaaPoista
 4. Hei ja tervetuloa seuraamaan! Njaa, en ollut ihan niin vaikuttunut Norjasta että tulisin sinne pidemmäksi aikaa, mutta enköhän ensi kesänä palaa muutamaksi viikoksi!

  VastaaPoista
 5. OI. Menin ihan paniikkiin kun muistin, että luin blogiasi ja nyt en muistanut sen nimeä. Pienen etsinnän jälkeen löysin onneksi takaisin:) Harkitse pohjois-Norjaa ensi kesäksi ja ole yhteydessä jos innostut!

  VastaaPoista
 6. Onneksi löytyi ;-)Mäkin käyn kattomassa sun blogia, kunhan tässä jokus ehtii...
  Juu, kyllä se on keski- tai pohjois-Norja. etelään en enää mene!

  VastaaPoista