20.8.2010

Molde

Tänään olin Moldessa, mun oli pakko mennä sinne verokortin takia. Oslossa en ehtinyt sitä järjestää, kun virastot on auki vain klo 15 asti, ja Midsundin verovirasto on suljettu kesäloman ajaksi, eli ensi viikkoon.

Lähdin aamun viimeisellä bussilla, eli klo 8.30. Yksi työkaveri tuli samalla bussilla, oi menossa Trondheimiin viikonlopuksi. Bussi oli täynnä koululaisia, ja pysähdyttiin kahdella koululla. Kun tultiin lautalle, me jouduttiin nousemaan bussista ja kävellä lautalle, toisessa satamassa odottaisi toinen bussi meitä.

Vain 10 min kestävän lauttamatkan aikana mentiin lautan kahvilaan, jossa työkaveri kiireesti joi kahvin ja söi paikallisen ”lauttaevään”, jonkinlaisen letun, ”svele”, jonka sisällä oli norjalaista ruskeaa juustoa. Sitä voi myös syödä voin ja sokerin kanssa.

Yhteensä matka Moldeen kesti reilun tunnin ja maksoi 80 NOK (noin 10 euroa) yhteen suuntaan.
Molden lempinimi on "Ruusujen Kaupunki"


Hieno poliisilaitos

Moldessa satoi. Bussi takaisin lähtisi vasta klo 15.15, joten piti keksiä tekemistä moneksi tunniksi, verovirastossa kun ei kauan mennyt. Kaupunki on aika pieni, läheiset nähtävyydet oli nopeasti nähty. Onneksi aurinko rupesi paistamaan parin tunnin kuluttua. Aika hyvin sain silti ajan kulumaan, turisti-informaatiossa pääsin myös nettiin joksikin aikaan.
Hotelli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti