14.8.2010

Elämää saarella


Saarella on ambulanssi ja palolaitos, mutta poliisia ei ole, paitsi kerran viikossa, kun niillä on ”vastaanotto” täällä. Mutta eipä sitä täällä tarvitakaan. Kuulemma toissa vuonna täällä oli ollut 14 ilmoitusta poliisille, ja suurin osa niistä oli ylinopeuksia. Mutta viime vuonna oli joltain varastettu lampaita, joten taitaa rikollisuus olla täälläkin nousussa ;-)

Tämän viikonlopun ajan päivystävä lääkäri ei ole tällä saarella, vaan jollain toisella. Eli, jos lääkäriä tarvitaan, tulee hän pikaveneellä. Saaristossa on myös ambulanssivene, jolla saa potilaan nopeasti Moldeen.

Eli fiilis on vähän kuin jossain televisiosarjassa, ei vähintään näiden fantastisten maisemien vuoksi. Todella harmillista ettei täällä ole autonvuokrausta, olisi kiva kierrellä saarta autolla.

Ei ole muuten ensimmäinen kerta, kun asun ”kulisseissa”. Cambridgen kaupunki Englannissa, jossa työskentelin pari vuotta, tuntui kanssa välillä siltä kun olisi ollut jostain elokuvasta, upeine, vanhoine ja valtavine rakennuksineen (onks noi edes sanoja?????)!Se mikä mua ihmetyttää täällä on se, ettei kummassakaan kaupassa myydä tuoretta kalaa, vaikka yksi saaren päätulolähteistä on kalastus. Täällä myös kasvatetaan lohta. Ehkä nää ostaa suoraan joiltain kalastajilta. Täytyypä kysyä. Ei oikein huvita itse lähteä kalaan…

Täällä kaikki tuntee toisensa, ovat sukua toisilleen, ja monilla on samat sukunimet, jotka ovat myös paikannimiä.

Eilen iltavuorossa kävin ruokakaupasta hakemassa yhden potilaan lääkkeet. Illalla, kun olin lähdössä töistä kotiin, yksi yötöihin tullut hoitaja tervehti mua ja sanoi että hän oli se myyjä kaupassa…

Eilen siis oli ensimmäinen vuoro yksin, ihan hyvin meni. Aika hyvä lista on olemassa mitä pitää tehdä kenellekin mihin aikaan. Autolla ei tarvinnut ajaa kuin 4 potilaan luo, ja hyvin löysin perille =)

Työ on edelleen ihan ok, vaikka en potilaita paljon ymmärräkään, ja voisin kuvitella tulla tänne ensi kesänäkin pariksi viikoksi! Nämä maisemat on vaan niin upeat! Ja nukun joka yö ikkuna auki, ilman korvatulppia. Missään muualla en ole siihen kyennyt, olen tosi herkkäuninen.

3 kommenttia:

  1. Olipa mukava kuulla, etta viihdyt siella. Mina kun edelleenkin toivottelen, etta jossain vaiheessa tulisit tanne vahan lahemmaksi hommiin, niin voitaisiin ihan oikeasti tavatakin ;).

    Mahtavat maisemat ja se maaseuden rauha ;).

    VastaaPoista
  2. Tuula, saarella viihdyin kyllä, mutta nyt on semoinen tunne ettäö Norja on ihan ok lyhyitä keikkoja varten, mutta jos vuodeksi taas lähtisin (tuskin), niin lähtisin varmaan Saudeihin. Mutta, katotaan jos ensi kesänä pääsisin teidän kulmille :-)

    Sennie, alueella on vielä paljon upeampiakin paikkoja, kuulemma, joten täytyy lähteä joskus lomailemaankin sinne!

    VastaaPoista