8.7.2010

Viimeinen työpäivä


Meidän olkapääspesialistin salissa "lainehtii" usein vesi, instrumenttihoitajalla on kumisaappaat jalassa ja ankka otetaan esiin =)


Tänään oli viimeinen työpäivä. Ihanaa kun on loma, mutta haikeaa jättää hyvästejä. Työkavereilta sain lahjaksi itsetehdyn upean kaulakorun.

Eilen olin aamulla mukana eturistisiteen korjausleikkauksessa, josta tykkään, sen jälkeen olen eilen ja tänään lähinnä aukaissut steriilejä instrumenttikoreja ja pakannut ne uudestaan. Instrumentit säilyvät paperissa steriilinä vain kuukauden, joten 5 viikon sulun jälkeen täytyy steriloida kaikki uudestaan.


Pakkauspuuhissa. Kuva edelliselta kerralta kun olin täällä töissä.

Lähes kaikissa muissa paikoissa joissa olen työskennellyt, on instrumenttikorit metallisissa konteissa. Niissä korit säilyy 6kk steriilinä, ovat paljon helpompia pakata ja ei ole pelkoa rei’istä, kuten paperissa joskus on.

Aamupalaksi vein töihin karjalanpiirakoita (niitä saa täältä joistain kaupoista) ja munavoita. Kovasti tykkäsivät!

Lounaalla meillä oli nyyttärit, paitsi mä en saanut tuoda mitään =) Oli mm lohta ja uusia pottuja, itse leivottua ruisleipää ja jäätelöä mansikoilla, nam!
Jälkkäri me mentiin syömään nurmikolle, kaikilla oli siinä vaiheessa lähes ähky, joten eipä muuta voinut.
Anestesiahoitajat siestalla

Oli meillä leikkauksiakin tänään, 6 potilasta, mutta viimeinen leikkaus loppui jo klo 10 aikaan!

Huomenna reissu verovirastoon, sitten on pakkailua ja siivousta, ja sunnuntaina palaan laivalla Suomeen. Lomaa pidän kolmisen viikkoa, sitten olen hakenut Norjaan (!)kolmeksi viikoksi töihin (oikeassa olit Tuula!) ja sitten lomailen vielä 3,5 viikkoa ennen Etelä-Amerikan reissua.

9 kommenttia:

 1. Hieman rentoa teillä töissä! Noin sitä pitää! Mukavaa lomaa! Oletkos ennen Norjassa ollut töissä? Siulla alkaa olla pitkä listä maista missä oot töskennellyt! Miekin haluun!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! En ole ollut, kaksi kertaa olen jo ollut menossa sinne, mutta molempina kertoina päätynyt Ruotsiin. Juu, onhan se aikamoinen... Reissuun vaan Anni!

  VastaaPoista
 3. Nyt vasta luin tuon lopun!!! Minnepain sina tanne tulet?

  VastaaPoista
 4. Laitoin että minne vaan, mutta mieluiten Osloon tai pohjoiseen, ja mielellään ei Bergenin seudulle, kun en ymmärrä mitä ne sanoo ;-) Välitystoimiston kautta hain, soittavat mulle ens vkon ke!

  VastaaPoista
 5. Tule Lillehammerin tai Gjøvikin sairaalaan niin voitaisiin tavata ihan livenäkin!!!

  VastaaPoista
 6. Olis kivaa, katotaan mitä tarjoavat!

  VastaaPoista
 7. Tanaanko ne soittaa siita tyopaikasta?

  VastaaPoista
 8. Hei Soile! Eksyin sattumalta lukemaan blogiasi. Mielenkiintoni heräsi - minnepäin Ecuadoria olet menossa? Olen itsekin ollut siellä jokunen vuosi sitten vapaaehtoistyössä 6kk. Työskentelin eräässä sokeille ja kuuroille lapsille tarkoitetussa koulussa avustajana. Viihdyin kyllä vaikka ecuadorilaiseen kulttuuriin sopeutuminen kesti tovin. Kannattaa varata aikaa myös matkusteluun, esim. Galapagos on aivan upea (matkoja sinne on mahdollista tehdä myös melko edullisesti kun varaat reissun vasta Quitossa ja vertailet eri matkatoimistojen tarjouksia). Kerron mielelläni lisää Ecuadorista ym. jos mieleesi herää kysymyksiä. :) terveisin, Anna

  VastaaPoista
 9. Tuula, soittivat ke ja to ja tänäänkin, ei oikein näytä olevan koko maassa leikkurihommia näille viikoille, paitsi nyt Lillehammerissa (!) viikko, mutta yrittävät saada lähelta hommia niille kahdelle muulle :-)

  Anna, olen menossa Quitoon, ja lasten parissa työskentelen, sen tarkemmin en vielä tiedä, mutta vain 6 vkoa. Tarkoituksena on matkustaa samalla reissulla myös Perussa, Galapagossaarilla ja Meksikossa! Kyselen, kiitos, jos tulee jotain mieleen, yksi ystäväni on juuri lomaillut siellä, joten häneltä olenkin saanut jo aikalailla infoa.

  VastaaPoista