17.7.2010

Töitä Norjasta!
Lähden Norjaan töihin kolmeksi viikoksi! Tuntui ettei ihan voi olla 9,5 viikkoa lomalla… Niin, ja tietysti koko syksyä tuloitta.

Olin vain vähän liian myöhään liikkeellä, olisi ollut leikkaussalihommia (Lillehammerissa) vain keskimmäiselle viikolle, joten menenkin vanhustenhoitoon. Se vain tarkoittaa sitä, etten saa erikoissairaanhoitajan palkkaa, mutta on palkka silti reilusti enemmän kuin mitä Suomessa saan.

Myös matkat ja asuminen maksetaan. Itse joudun kustantamaan MRSA-testin, ja todistusten kopioinnin, ei muuta =)

Ensimmäisen viikon olen jossain Oslon seudulla vanhainkodissa, lähden jo 2 viikon kuluttua perjantaina, haluavat että viikonlopun aikana teen yhden työvuoron 50% palkalla toisen sairaanhoitajan kanssa. Ihan hyvä juttu. Enpä ole taas työskennellyt vanhainkodissa 6 vuoteen, ja silloinkin olin vain 2 kk!

Sitten lennän Moldeen, pieneen keskinorjalaiseen, länsirannikolla sijaitsevaan kaupunkiin. Siellä olen ilmeisesti kotisairaanhoidossa töissä, kysyivät myös onko ajokorttia.


Kuva netistä

”Molde on Norjan Møren ja Romsdalin läänin pääkaupunki. Vuonna 2009 siellä oli 24 619 asukasta. Se sijaitsee Romsdalsfjordin rannalla. Maisemat lumihuippuisine vuorineen ovat upeat, ja kaupungin ilmasto vuonon rannalla suotuisa ja maa niin hedelmällistä että Molden lempinimi on Ruusujen kaupunki. Ennen ensimmäistä maailmansotaa se oli merkittävä matkailukohde.

Kaupungin tärkeimmät muut elinkeinot ovat olleet kalastus ja puunjalostus. Kolmannes vanhasta kaupungista tuhoutui tulipalossa 1916. Saksalaisten hyökätessä Norjaan 1940 kuningas ja muu valtionjohto pakenivat Moldeen, joka oli käytännössä maan pääkaupunki yhden huhtikuisen viikon ajan. Saksalaisten pommitukset raunioittivat kaupunkia pahoin.”
Wikipediasta.

Eli, vaikka vähän jännittää, niin varsinkin tuota Moldea odotan innolla! Kieli jännittää eniten, mun ”omaa” rekrytoijaa Oslossa ymmärsin todella hyvin, mutta häntä, joka soitti mulle tästä Molden paikasta, oli lähes mahdoton ymmärtää…

Ja lomaillut en ole vielä. Olen ollut lastenvahtina, ja äidin apurina, pienelle tytölle viime viikon. No, eipä ole ainakaan aika käynyt pitkäksi =) Sen lisäksi olen myös kissavahtina ystävälle, ja ensi viikolla käyn myös kastelemassa kukkia toisessa paikassa. Kiva olla tarvittu ;-)Tässä vielä kuvia kotimatkalta Ruotsista, Tukholman saaristosta.


Ruuhkaa...
Upeita huviloita Lidingössä4 kommenttia:

 1. Tervetuloa tänne! Harmi harmi harmi, ettet tullutkaan tanne Lillehammeriin!!! Mutta tulet sitten, kunhan olet reissusi tehnyt, eikos niin??? Oslon alueella kieli olisi varmaan ollut ymarrettavaa. Moldea en tunne, joten se siita. Mutta tuolla Møre og Romsdalissa R-kirjain taitaa olla aika vahva puheessa, jos oikein muistan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Harmittaa todellakin ettei sieltä seudulta löytynyt mitään kahdelle toiselle viikolla. Onnkesi aloitan tuolta Oslon seudulta, tottuu vähän kieleen.
  Saas nähdä mitä reissun jälkeen tapahtuu, sitä ei voi tietää vielä ;-)

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen työhön ja seuraavaan seikkailuusi <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sennie! Vaikuttaa siltä että taidn tehdä töitä lähes (jollen joka) pvä tuon 3 vkon aikana, joten eipä tule paljon seikkailtua...

  VastaaPoista