19.6.2010

Häitä, häitä ja vielä enemmän häitä!Viimeiset pari viikkoa on telkkarista tullut vaikka kuinka paljon hääohjelmia sekä ohjelmia kuninkaallisista, ja myös kaikki edelliset Pohjoismaiden Kruununprinssien häät näytettiin uusintana telkkarista. Myös lehdet on ollut pullollaan juttuja kuninkaallisista häistä.

Tänään SVT1 kanava näyttää hääohjelmaa aamu klo kahdeksasta puoleen yöhön asti. Myös neloskanava näyttää monta tuntia ohjelmaa häistä.


Tukholmassa on myös ollut kahden viikon LOVE Stockholm 2010 festivaalit, jolloin on ollut paljon konsertteja ja ohjelmaa Tukholman keskustassa.

Tukholmaan odotettiin paljon enemmän turisteja, ylimääräisiä junia ja ryhmämatkoja oli tarkoitus järjestää eri puolilta Ruotsia, mutta ainakin ylimääräinen hääjuna tuli vain Göteborgista. Myös Tukholmalaiset olivat aikoneet vuokrata asuntoja kalliilla hinnalla, mutta hotellihuoneitakin on kuulemma vielä jäljellä!


Monarkian kannatus on laskussa Ruotsissa, ja monet vastustavat kalliita, verorahoilla maksettuja häitä.

Hääsaattuetta oli silti kaduilla seuraamassa noin 500 000 katsojaa!

Myös Suomesta on paljon ihmisiä tullut tänne Tukholmaan seuraamaan häitä. Silja Linen laivalla vihittiin eilen kahdeksan hääparia, ja laiva palaa Tukholmasta tavallista myöhemmin, jotta matkustajat voivat nauttia häätunnelmasta Tukholmassa mahdollisemman kauan.

Ennen häitä suuri keskustelun aihe oli ”Altargate”, eli se että Victoria halusi isänsä saattamaan hänet alttarille. Ilmeisesti tämä ei ole Ruotsissa yhtä tavallista kuin Suomessa. Ruotsi on varmaan maailman tasavertaisin maa, tai sitä ainakin toitotetaan paljon, ja monet kokivat sen hyvin vanhanaikaisena että isä luovuttaa tyttärensä tulevalle miehelle. Myös piispa, tai joku vastaava, oli tätä vastaan, mutta Victoria sai tahtonsa läpi.


Me tilataan töissä suurin osa sairaalatarvikkeista ”Medicarrierin” kautta, ja he ilmoittivat nettisivuillaan että tämän viikon tilaukset voivat tulla myöhässä, koska kaikki virallisten vieraitten saattueet ja hääharjoittelut sotkivat liikennejärjestelyjä.

Kuvat Iltasanomista

2 kommenttia:

  1. Oh, minua olisi niin kauheasti haluttanut tulla sinne katsomaan häät paikanpaalta... Olin aikoinaan Haakonin ja Mette Maritin häissä Oslossa ;). Olisi ollut mukavaa jatkaa "perinteita".

    VastaaPoista
  2. Voi, se olis kyllä ollut kiva traditio :-) Mua ei huvittanut lähteä kaupungille, mutta kattelin kyllä telkkarista pari tuntia.

    VastaaPoista