8.3.2010

Kuninkaallista häähumua


Kuva täältä

Jos joltain on jäänyt huomaamatta, niin Prinsessa Victoria menee naimisiin 19.6, samana päivänä kun vanhempansa menivät vuosia aikaisemmin. Täällä hääkuume kasvaa pikkuhiljaa, ja tänään alkaa 15-osainen TV-sarja, ”Det Kungliga Bröllopet”, joka seuraa häitten valmisteluja.

Tukholmassa on varattu jo paljon hotelleja hääviikonlopuksi, ja eripuolilta Ruotsia järjestetään bussimatkoja Tukholmaan.

Ja tietenkin, kun on kuninkaalliset häät kyseessä, on kaikenmaailman krääsää myynnissä, ja myöskin arvokkaampia astioita ym, joita koristaa hääpari. Oli ruokakaupassa prinsessakakun pakkauksessakin heidän kuva!


Kuva täältä

”Svenska Handelin” mukaan tullaan hääkamoja myymään jopa 2,3 miljardin kruunun (eli n 2,3 miljoonan euron) edestä!

Tuota TV-ohjelmaa en aio katsoa, mutta sen sijaan odotan kovasti sitä, kun Stieg Larssonin Millennium-trilogia tulee sarjana 20.3 alkaen. Kirjat olivat älyttömän hyviä, varsinkin keskimmäinen ”Flickan som lekte med elden” (Tyttö joka leikki tulella?). Elokuvat olivat ihan ok, mutta niistä puuttui niin paljon. TV-sarjaan mahtuu mukaan niin paljon enemmän kuin elokuviin.

Niin, ja soitin tänään sinne verovirastoon. Sain hyvin ystävällistä palvelua naiselta, joka oli ihmeissään siitä että missä heillä oikein mättää. Hän lupasi tutkia asiaa ja soittaa iltapäivällä takaisin. No eipä soittanut…

2 kommenttia:

  1. Huomasin tuolla Jönköpingissäkin, etta häät lahesatyy. Ja telkkariakin ehdittiin katsomaan perjantaina Lets dance-ohjelman verran ja lauantaina Melodi festivalin. Meilla oli uskomattoman hauskaa niita katsellessa. Mutta kumpikaan finalilauluista ei kylla kolahtanut yhteenkaan meista. Eli ei ole pelkoa, etta Ruotsi tulisi voittamaan Euroviisuja tana vuonna.

    VastaaPoista
  2. Joo, ei siinä "semifinaalissa" (andra chansen) lauantaina pärjänneet olleet hyviä, (mä tykkäsin siitä tummasta naisesta) mutta ensi lauantaina on finaali. Mun lemppari on Anna Bergendahl, sillä on upea ääni!

    VastaaPoista