25.3.2010

Bussit


Liputuspäivänä(Kruununprinsessan nimipäivänä 12.3) liputtivat jopa bussit! Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi

Täällä Ruotsissa on jopa bussikulttuuri hieman erilainen kuin Suomessa. Siinä missä me suomalaiset kiltisti viitataan sille bussille joka me halutaan pysäyttää, ruotsalaiset vain seisoo pysäkillä, ja bussi pysähtyy, välillä turhaan…

Meidän sairaalan bussipysäkki on noin 50 m päässä pääovelta. Useat bussikuskit pysähtyy silti pääoven eteen. Jos se ei pysähdy, huutaa joku yleensä että ”voisitko pysähtyä tähän”, mutta yleensä kuski ei silti pysähdy. Mä en kyllä ymmärrä ettei jaksa kävellä 50m, että sen takia pitää alkaa huutelemaan! Siihen aikaan bussissa ei varmaan edes ole potilaita, kyllä kaikki taitaa olla henkilökuntaa.

Toisaalta taas, silloin kun oli vielä kylmempää, kysyi yksi matkustaja usein kuskilta, josko hän voisi pysähtyä kahden pysäkin välissä, yhdessä kurvissa teollisuusalueella. Yleensä kuskit pysähtyi, ja 4-5 henkilöä jäi siinä pois. Kerran nämä olivat jääneet oikealla pysäkillä pois, ja kuski kysyikin heiltä jos he haluavat tulla takaisin kyytiin ja jäädä pois siellä kurvissa!

Se on aika jännää miten olen alkanut tunnistamaan lähes kaikki bussissa olijat, ja heti huomaa aamulla jos joku puuttuu =)

Täällä bussissa matkustaminen on myös aika mielenkiintoista, koskaan ei tiedä mikä hajoaa seuraavaksi ;-) Pariin kertaan ovet ovat reistailleet, eivät ole auenneet tai sulkeutuneet, kerran ei ”piippaus-nappulat” toimineet, ja kerran matalalattia-bussi oli jäänyt ”ala-asentoon”, eikä jousitus toiminut kunnolla, oli aika hytkyvä matka.

Viimeksi kun asuin täällä hyytyi ”haitaribussi” keskelle liikenneympyrää. Kun vaihdettiin seuraavaan bussiin, joka oli myös haitaribussi, oli aika jännät paikat kun bussi joutui kiertämään liikenneympyrän väärin päin, jotta pääsi jatkamaan matkaa.

Tämä viikko on ollut tosi kiireinen töissä. Ylitöitäkin on tullut ihan kivasti tehtyä. Meillähän aloitti uusi leikkaussalihoitaja pari viikkoa sitten, jolla oli muka kokemusta, mutta ei sittenkään oikein osaa mitään. Joten meidän toinen leikkaussalihoitaja, joka perehdyttää häntä, on joutunut olemaan lähes koko ajan sen kanssa samassa salissa, ja meillä on siis periaatteessa ollut yksi henkilö liian vähän. No, mulla on onneksi ollut aika mukava viikko, koska he ovat olleet ortopedian salissa, mä olen ollut rennossa yleiskirurgian salissa (tyriä ja peppuja…).

Tänään meillä oli gynekologiaa, 8 potilasta ja haipakkaa mentiin (kaavintoja ym pikkuhommia, valmiita klo 12), joten meidän ”gynen ekspertti” perushoitaja, joka oli toistakymmentä vuotta gynen leikkausosastolla töissä, toimi ”instrumenttihoitajana”, ja mä hoidin tietokoneen, ja hyvin sujui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti