11.2.2010

Lempiresepti



Mä rakastan lohta (ja tex-mex ruokaa…)! Yksi mun lempi lohiruuista, lohipastakastike, on todella helppo ja nopea. Laitan tän reseptin tähän, jos joku haluaa kokeilla. Ei tästä kyllä ole mitään ruokablogia tulossa! Tykkään ruuanlaitosta, vaikka yksin itselleni se nyt ei niin kauhean mukavaa ole…



Kaikki määrät on ”noin” määriä, en ole niitä kauheasti mitannut, laitan vain silmämääräisesti ja maun mukaan. Tästä tulee noin 5-6 annosta.

Lohipastakastike

400-500g Lohifilee
6 dl Creme Fraichea (tai jotain vastaavaa)
1 kpl Pieni sitruuna
n 0,5 dl Tillisilppua
Sitruunapippuria ja Suolaa maun mukaan.

Paista lohi uunissa, sitruunapippurilla maustettuna. Poista lohesta nahka ja ruodot. Pilko ”silpuksi”.

Kiehauta kattilassa creme fraiche, johon on puristettu sitruunan mehu ja lisää tillisilppu. Lisää lohi ja anna olla hetken levyllä koko ajan sekoittaen.

Tarjoile Tagliatellen ja kirsikkatomaattien kera.



Mä teen yleensä sillain että kun paistan lohta uunissa syötäväksi sellaisenaan, paistan isomman palan ja laitain loput pakkaseen tätä kastiketta varten. Silloin siis erittäin nopea ja helppo valmistaa, kestää n 15 min!

4 kommenttia:

  1. Tama meni kokeiluun!

    Mulla on creme fraiche ohje pastalle, johon tulee tonnikalaa ja fetajuustoa. Sekin on aivan ihana.

    VastaaPoista
  2. Höh, mielestäni vastasin tähän jo eilen... Mutta, siis, kiva kun menee kokeiluun, toi sunkin resepti kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kun joku kerro hyviä receptejä mikä voi valmistellaa ruuista mikä ns jää ylimäär. Aion nyt kokeilla tämä ja uskon, että on todella hyvää. Eikä vaikuttaa myöskään kovin vaikea :D / Blondi svedu Suomessa

    VastaaPoista
  4. Jag rekommenderar verkligen, hoppas du tycker om den!

    VastaaPoista